Dora susekė ir šalia buvusį, įtariama, jų vedlį čečėną. Dar vieną miške buvusį čečėną iš oro pastebėjo pasieniečių sraigtasparnio pilotai.

Trečiadienį apie vidudienį ties Švenčionių rajono Janutiškės kaimu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai aptiko įtartinų žymių. Ši vieta yra prie sienos su Baltarusija.

Buvo iškviestas Pavoverės užkardos kinologas su ketverių metų vokiečių avigane Dora. Jai turi aukščiausią pasieniečių šunims suteikiamą kvalifikacinę kategoriją. Dora nesunkiai užuodė įtariamų pažeidėjų pėdsakus ir jais VSAT pareigūnus nuvedė į Lietuvos gilumą.

Mišku vokiečių aviganė iš viso sekė apie pusketvirto kilometro, kol tankumyne tarp Bildų ir Vigadkos kaimų aptiko besislepiantį būrį žmonių. Kaip vėliau paaiškėjo, tai buvo 17 nelegalių migrantų iš Vietnamo, 15 vyrų ir 2 moterys. Jie buvo pasklidę nedideliame plote.

Dauguma užsieniečių turėjo savo šalies pasus be Šengeno vizų. 3 sulaikytieji dokumentų neturėjo, bet irgi prisistatė Vietnamo piliečiais.