Konferencijos vedėja Eglė Samoškaitė V. Pranckiečiui priminė, kad jis kaltinamas nepatyrimu, politinės patirties stoka, jo paskyrimas net sulygintas su nuostoliu valstybei. V. Pranckietis netgi buvo apibūdinamas kaip antro arba trečio lygio politikas.

„Žinote, žmonės gali vertinti taip, kaip jiems patinka. Dažniausiai daug ką lemia nežinomybė – ko nežinom, tas atrodo baisu. Jeigu žmogus ima sirgti ir kol nežino, kuo serga, jam būna baisu, o kai sužino, kad tai tebuvo sloga, tada pasidaro keturių ar trijų dienų problema“, – kalbėjo Seimo pirmininkas.

V. Pranckiečio nuomone, žmonės jo asmenį turi pažinti geriau, o vertinti galima pagal einamus ir atliktus darbus. „Apie pareiškimus, kad tai nuostolis valstybei. Galbūt rafinuotas koks nors atėjimas į tokias pareigas būtų dar didesnis nuostolis valstybei. Aš tiesiog atėjau idealistiškai į tą vietą ir manau, kad mano dalyvavimas yra labai neutralus, labai neturintis jokio asmeninio tikslo, o tiesiog darnos siekimas“, – tęsė V. Pranckietis.

Pasak jo, epitetus buvo ir bus klijuojami. „Aš tiesiog kartais, galiu taip išsireikšti, ir pagailiu tų žmonių, kad jie taip nori kalbėti, tegul būna jiems gerai“, – klausiamas, kaip į tai reaguoja, atsakė Seimo pirmininkas.