Apie 10.15 val. pasirodė pranešimų apie sprogimą Briuselio metro stotyje netoli Europos Sąjungos institucijų. Netrukus pranešta, kad mieste uždaryta visa metro sistema.

Sprogimas Malbeko stotyje driokstelėjo tuojau po 8 val. Grinvičo (10 val. Lietuvos) laiku, per rytinį eismo piką. Televizijos reportažuose matėsi iš įėjimo į stotį virstantys juodi dūmai. Vienas naujienų agentūros AP žurnalistas matė kelis žmones, kuriems buvo sužaloti veidai po sprogimo toje Briuselio metropoliteno stotyje. Jis taip pat matė bent du žmones, nešamus neštuvais.

Socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos, kuriose matyti dūmuose skendintis oro uostas. Vietinė žiniasklaida praneša, kad liudininkai matė labai daug sužeistų, ant šaligatvių be sąmonės gulinčių žmonių. Oro uostas uždarytas, sustabdytas lėktuvų eismas. Paviešintos nuotraukos ir vaizdo siužetai, kuriuose matyti, kaip panikos apimti žmonės bėga iš oro uosto.

Briuselyje per „didžiulius“ sprogimus oro uoste ir metropoliteno stotyje žuvo mažiausiai 21 žmogus, pranešė Belgijos sostinės ugniagesiai.