Kaip žinoma, generalinis prokuroras ketvirtadienį kreipėsi į Seimą, prašydamas panaikinti Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Gintaro Steponavičiaus teisinę neliečiamybę.

Po šios žinios R. Šimašius socialiniame tinkle paviešino, kad kai teko perimti Liberalų sąjūdžio vairą, jis pasiryžo srėbti buvusios vadovybės užvirtą košę, kol degėsiai bus išgramdyti. Vilniaus meras teigia ketinantis daryti tai ir toliau.

„Man nėra žinomi jokie faktai apie nelegalų partijos finansavimą. Per pastaruosius metus partijoje buvo atlikti du nepriklausomi auditai: finansinis ir skaidrumo auditas. Ir mes neradome jokių duomenų, kad partija galėjo būti finansuojama neteisėtai. Liberaluose esu todėl, kad tikiu liberalizmo idėjomis. Kiek reikės, tiek ir kovosiu", - pareiškė R. Šimašius. Liberalų sąjūdžio pirmininkas sako, kad G. Steponavičius neturėtų dangstytis Seimo nario imunitetu.

„Jei G. Steponavičius bandytų dangstytis teisiniu imunitetu ir Seimo nario mandatu, pozicija būtų vienareikšmė, kad jis turi atsisakyti mandato. Kadangi to dangstymosi nėra, jis pats kreipėsi į Seimo pirmininką, kad kuo greičiau būtų išspręstas imuniteto klausimas, kad būtų atimtas imunitetas, kad būtų galima teisiškai nagrinėti, linkiu Seimo nariams ir Seimo vadovybei taip ir padaryti", - Seime surengtoje trumpoje spaudos konferencijoje sakė politikas.

Jis keletą kartų pabrėžė, kad Liberalų sąjūdžiui, kaip partijai, įtarimai nepareikšti, ir kad „kažkokie pinigai, kurių turėjo nebūti, partijos nėra pasiekę, neturėjo pasiekti ir nepasiekė".

R. Šimašius Seime teigė, kad nuo tada, kai Lietuvoje buvo uždraustas juridinių asmenų finansavimas, partija jokio neteisėto finansavimo iš juridinių asmenų negavo.„Tai visiškai aišku. Kitaip ir būti negali", - teigia R. Šimašius.