Legendinės diktorės sulaikymą atsitiktinai filmavo LNK laidos „Pagalbos skambutis“ žurnalistai. „Aš išgėriau vyno“, – policijos pareigūnams prisipažino moteris. Vaizdo įraše matyti, kad R. Jokubauskaitė net pabučiavo pareigūną į veidą, kai šis klausė, prieš kiek laiko moteris išgėrė tą taurę vyno, kurią įvardijo.

„Susinervinusi labai esu. Dėl to, kad vyras mane įžeidė. Nepasveikino su kovo 8-ąja, – pareigūnui prisipažino Regina, tačiau jam priminus, kad kovo 8-oji buvo vakar, ji tuo ir pasiteisino. – Tai va. Dėl to aš labai pergyvenu. Jau dvi dienas.“

Moteris pareigūnams pasakojo, kad važiavo labai netoli, tik „už kampo užvažiavau į krautuvę nusipirkti va...“Pareigūnai televizijos laidų vedėjai nustatė vidutinį girtumo laipsnį – 2,08 promilės.

„Vaikai, na, padarykit kaip nors gerai. Aš pasiryžusi daug kam. Aišku, ne modelis esu ir ne jauniklė, bet...“, – pareigūnams kalbėjo televizijos „Sveikinimų koncerto“ vedėja.

DELFI žiniomis, kovo 9-osios vakarą, apie 19.10 val. R. Jokubauskaitės vairuojamą automobilį „Opel“ pareigūnai sustabdė Mokslininkų gatvėje, Vilniuje. Piliečio, skambinusio pareigūnams, įtarimai pasitvirtino – R. Jokubauskaitei nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,08 promilės.

Negana to, moteris bandė išsisukti nuo bausmės pasiūlydama kyšį – 500 eurų. Už vairavimą išgėrus moteriai gresia bausmė atimant teisę vairuoti nuo 2 iki 3 metų bei įpareigojant susimokėti piniginę baudą nuo 579 iki 868 eurų arba nuo 10 iki 30 parų arešto bei teisės vairuoti atėmimas.

Už bandymą papirkti policijos pareigūnus moteriai pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai baudžiama laisvės apribojimu arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

R. Jokubauskaitę televizijos žiūrovai gerai pažįsta kaip laidos „Sveikinimų koncertas“ vedėją. Moteris laidų vedėjos karjerą pradėjo 1969 metais, radijo eteryje, po penkerių metų perėjo dirbti į televiziją ir joje sėkmingai dirba iki šiol.

Po šio incidento, LRT televizijos atstovai tikino neskubėsiantys daryti išvadų ir stengsis viską išspręsti objektyviai. Vis tik pastarąjį šeštadienį Regina televizijos eteryje nebepasirodė. Jos vietą „Sveikinimų koncerto“ laidoje užėmė Loreta Sungailienė.