Dar sekmadienį iškilmingai kelionę prie Brandenburgo vartų pradėję žygio dalyviai viešai įvardijo savo tikslus. Šie esą yra kuo tyriausi ir visiškai taikūs.

„Taikos žygis iš Berlyno į Maskvą yra piliečių iniciatyva, kurios siekis – skatinti draugystę tarp Vokietijos ir Rusijos. Mes tikime taika nepaisant akivaizdžių geopolitinių nuostatų įvairiose šalyse ir net tuo metu, kai mūsų žiniasklaida Rusiją pristato kaip priešininkę. Vietoje sankcijų, karinių grėsmių ar net karo mes pasikliauname žiniomis ir bendradarbiavimu tarp mūsų šalių žmonių, siekiant užtikrinti taiką. Šiuo žygiu siunčiame signalą vienyti žmones, komandas, miestus, kompanijas ir galiausiai abi šalis“, – teigiama žygio organizatorių puslapyje, simboliškai pavadintame „druzhba“ – draugystė.

Vadinamasis „Taikos žygis iš Berlyno į Maskvą“ turėtų trukti dvi savaites, o jo metu dalyviai turėtų kirsti Lietuvą bei Latviją. Jau antradienį automobilių ir motociklų kolona įriedėjo į Kaliningrado sritį, kur lankėsi keliuose miestuose, padėjo gėlių prie sovietų karių kapų.

Toliau kolona turėtų patraukti į Lietuvą ir stabtelėti Šiauliuose, kur veikia NATO Oro policijos misija.Čia kolonos dalyviai ketina protestuoti „prieš NATO imperialistus“. Šiaulių aviacijos bazės viešųjų ryšių karininkė, kapitonė Ieva Gulbinienė DELFI patvirtino, kad apie planuojamą protestą Lietuvos kariškiai žino, informaciją seka ir ruošiasi.