„Mes net nežinojome, kad negalime duoti interviu, po to turėjome rašyti pasiaiškinimus, o galiausiai man pasakė, kad esu atleistas“, – pasakojo Marius (vardas pakeistas – DELFI), kurį, sekmadienį darydama transliaciją iš Palangos paplūdimio, pakalbino DELFI žurnalistė Rūta Pukenė.

Praėjus porai valandų po pokalbio su žurnaliste, gelbėtojas per raciją išgirdo turėsiantis rašyti pasiaiškinimą, kodėl interviu davė neatsiklausęs vadovų. „Bet mums nepasakė, kad negalime to daryti, niekas tokių dalykų neaiškino“, – tvirtina pašnekovas, kuris mano interviu metu nepasakęs nieko blogo, nemelavęs, nesikeikęs.

Vaikinas gelbėtoju tedirbo 8 dienas. Sekmadienį grįžęs po pamainos, Marius surado J. Pirožniko lapelį, kad yra atleistas. Vaikino tvirtinimu, po interviu J. Pirožnikas juos dar išvadino „duchais“ ir „debilais“.

Pirmadienį jis susitvarkė dokumentus ir gavo atlyginimą už išdirbtas dienas. Marius sako dėl atleidimo net nėjęs aiškintis ir gilintis – atidavė aprangą ir gautus daiktus, susitvarkė dokumentus. Tuo metu kartu interviu davusiam kolegai esą pažadėta algą sumažinti 200 eurų – tiek šis per 10 dienų dar net neuždirbęs.

„Jis buvo priverstas išeiti iš darbo už tai, kad elgėsi negražiai. Kaip jis atrodo per interviu – rankos kišenėje, kaip jis apsirengęs... Dėl to ir išėjo iš darbo, jūs visiškai teisus“, – tai, kad minėtas jaunuolis menkino gelbėtojo prestižą, aiškina J. Pirožnikas.

Pasak J. Pirožniko, minėtas gelbėtojas buvo prisidirbęs jau anksčiau ir interviu tebuvo paskutinis lašas. „Ne todėl, kad davė interviu. Interviu duodu aš, niekas daugiau, yra parašytas toks įsakymas, visi po juo pasirašė ir už tai neša atsakomybę – negali kalbėti, kad nenusišnekėtų, juk jie nežino situacijos, yra vadovas, kuris žino ir viską tvarko“, – sakė J. Pirožnikas.