MIR klinikos burnos chirurgas Soheil Bechara tvirtina, kad dantų implantacija, bent jau šiandien, yra geriausias pasirinkimas dėl vienokių ar kitokių priežasčių praradusiems dantį, tačiau jis pripažįsta, jog procedūra turi savų minusų. Viena jų – kaina, kuri daliai lietuvių vis dar neįkandama.

„Kaina svyruoja priklausomai nuo gydytojo ir klinikos. Vieno implanto kaina Lietuvos rinkoje yra maždaug nuo 800 iki 1300 eurų. Tai yra ir procedūros, ir implanto kaina kartu“, – sako S. Bechara.

Dėl šios priežasties didelė dalis lietuvių renkasi pigesnį variantą – dantų protezavimą. Bet gydytojas tvirtina, kad kokybiški cirkonio vainikėliai taip pat kainuoja apie 1200 eurų. Jis teigia, kad egzistuoja ir pigesnių alternatyvų, kaip antai vainikėliai, pagaminti iš metalo keramikos, bet, anot jo, ši alternatyva neužtikrina kokybės ir komfortabilumo.

Paklaustas apie problemą, jei pacientas iš karto po danties netekimo neturi pakankamai pinigų operacijai, burnos chirurgas sako, kad tai apsunkins gydymą. Tačiau jis tikina, kad egzistuoja galimybė atlikti implantaciją vėliau.