„Laukiu jau 24 valandas. Norėjau aplankyti savo giminaičius. Tačiau dabar tik šildžiau mašiną ir turėsiu grįžti atgal, nes rytoj yra darbo diena“, - sakė Donecko regiono gyventojas Piotras.

Daugelis kitų eilėje laukusių žmonių sakė, kad Rusijoje turi giminaičių ar vyksta pirkti prekių, įskaitant maisto produktus ir vaistus, kurių Rytų Ukrainoje trūksta.

Jie piktinosi maištininkų automobiliais, apvažiuojančiais ilgą eilę. Kai kurie sakė, kad jie visam laikui persikels į Rusiją.

Maksimas teigė, kad važinėjimas į Rusiją ir būtiniausių prekių atgabenimas yra viena iš retų galimybių užsidirbti šiek tiek pinigų.

„Donecko regione dabar nėra ką veikti. Nėra darbo, nieko. Štai kodėl taip darome. Daugiausia mes miegame ir užsiimame štai tokiais dalykais. Visa kita yra gerai“, - teigė Donecko regiono gyventojas Maksimas.

Anksti sekmadienį Uspenkos pasienio punkte į separatistų kontroliuojamą teritoriją įvažiavo maždaug 40 sunkvežimių vilkstinė, kurioje buvo ir didžiulių benzovežių su užrašais „Humanitarinė pagalba iš Rusijos“.

Atskira humanitarinės pagalbos vilkstinė, finansuojama turtingiausio Ukrainos žmogaus Rinato Achmetovo, atvyko iš Ukrainos vyriausybės kontroliuojamos teritorijos ir šeštadienio vakarą pasiekė Donecką.