Nors dabar įvairiausių kūčiukų parduotuvėse galima įsigyti dar lapkričio viduryje, B. Nicholson pasakojo kasmet juos gaminanti pati. Tam puikiai pasitarnauja močiutės receptas, pagal kurį pagaminti kūčiukai būna maži, sausi, traškūs, būtent tokie, kuriuos tinka valgyti su aguonų pienu.

„Nors dabar kūčiukai valgomi kaip sausainiai, į juos dedama ir sviesto, ir pieno, man tai turi būti ritualinis patiekalas. Tad kūčiukus visuomet darau be mielių, kiaušinių, tokius paprastus, mažus, sausus“, - pasakojo kulinarė.

Ji pasidalijo savo vaikų auklės Nijolės kūčiukų receptu, kuriuo vadovaudamasi kartu su vaikais kūčiukus keps ir savo šeimai.

Reikės:
300 g. miltų
150-180 ml. šilto vandens
2 šaukštų aguonų
2 šaukštų bekvapio aliejaus (tinka rapsų, saulėgrąžų)
1 kupino šaukšto cukraus pudros (galima nedėti)
Gero žiupsnio druskos

Darbo eiga:

Miltus persijoti, įberti į juos cukraus pudros. Svarbu naudoti cukraus pudrą, o ne cukrų, nes jis gali neištirpti. Į šį mišinį įpilti šilto, prieš 10 minučių užvirinto vandens. Jis padės geriau ištirpti gliutenui.

Įmaišyti aguonas ir aliejų. Aliejus padės tešlą lengviau kočioti, kūčiukai bus traškesni. Tešlos nereikia kildinti, ją galima iš karto kočioti, supjaustyti mažais gabalėliais ir kepti 200 laipsnių orkaitėje kol paruduos. Maždaug 10 minučių.