kūčiukai

kūčiukai

Kūčiukai – tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas. Tai nedideli, prėskūs, truputį saldūs miltiniai mielinės tešlos kepinėliai su aguonomis. Gali būti valgomi sausi, tačiau dažniausiai patiekiami mirkyti aguonpienyje arba su spanguolių kisieliumi.

Kūčiukų receptų galite rasti čia.

Sovietmečio skanumynai, kuriuos šiuolaikiniai vaikai vargu ar išdrįstų paragauti (43)

Sovietmečiu vaikai neturėdavo didelio saldumynų ir skanėstų pasirinkimo. Mažieji smaguriaudavo kondensuotu pienu, čiulpdavo ledinukus ant pagaliuko ir...

Ekonomistas įvertino maisto kainų pokyčius: antrą pusmetį situacija bus visiškai kitokia

Maisto prekių pigimo galima tikėtis nebent antroje metų pusėje, teigia kai kurie ekonomistai, Lietuvos gyventojams už šiuos produktus mokant vienas...

Deivydas Zvonkus – apie didžiausią klaidą santuokoje su Natalija Bunke, kodėl nenorėjo vaikų ir lemtingą įvykį, po kurio metė gerti (5)

Naujausioje Delfi TV laidoje „Nepatogūs klausimai“ su Rolandu Mackevičiumi apsilankė muzikos prodiuseris, atlikėjas, kompozitorius bei dainų...

Dr. Arūnas Vaicekauskas apie šv. Kūčių kulinarines tradicijas: ištakos siekia seniausių civilizacijų laikus

Lietuviams įprasta per šv. Kūčias vaišintis gausiomis šventinėmis vaišėmis – stalus nukloja net dvylika skirtingų patiekalų. Šv. Kūčios...

Menininkai ir jų Kalėdos: kartais šventei gali užtekti ir dvylikos šprotų vakarienės

Dabartinis pasaulis jau toks – sudėtinga surasti laiko apmąstymams ir susikaupimui, o Kalėdų šventės , regis, tik tam, kad skubos ir bruzdesio...

1 2 3 4 5 6 7 8 9