Pasak Kęstučio Jaskelevičiaus, "Žalgirio" administratoriaus, atlikus įmonės dokumentinę reviziją paaiškėjo, kad bendrovę privatizavo neegzistuojanti lengvatinių mokesčių kompanija "Euro Asquisitions LLC".

Užsienio reikalų ministerijos konsulinis departamentas iš JAV ambasados Vilniuje gavo informaciją apie neva JAV Delavero valstijoje registruotą kompaniją "Euro Acquisitions LLC", su kuria buvo pasirašyta "Žalgirio" privatizavimo sutartis, tačiau oficialiuose JAV įmonių registruose apie šią įmonę duomenų nėra.

AB "Žalgiris" buvo privatizuota 1998 m. balandžio 6 d. 89,9% valstybei priklausiusias bendrovės akcijas kartu su beveik 16 mln. Lt įmonės skola nusipirko lengvatinių mokesčių kompanija "Euro Asquisitions LLC".

Po metų – 1999 m. birželio 28 d. – "Žalgiriui" buvo iškelta bankroto byla.

Atlyginimų negaunantiems "Žalgirio" darbininkams ne kartą piketavus prie Seimo ir Vyriausybės, pastaroji pavedė Ūkio ministerijai, Turto fondui ir Valstybinei darbo inspekcijai išsiaiškinti, ar asmenys, įsigiję "Žalgirio" gamyklos akcijas, vykdo pirkimo pardavimo sutartyje numatytus įsipareigojimus dėl darbo vietų, investicijų, gamybos apimčių ir skolų grąžinimo.

Valstybės turto fondas įmonę privatizavusiai kompanijai yra pateikęs 250.000 Lt civilinį ieškinį už privatizavimo sąlygų nevykdymą.

Tačiau "Žalgirio" administratorius abejoja, ar įmanoma bylinėtis ir išieškoti baudą iš fiktyvaus ūkio subjekto.

Naujojoje Vilnioje esanti "Žalgirio" gamykla su kai kuriais savo darbuotojais nėra atsiskaičiusi nuo 1995 m. Pono Jaskelevičiaus teigimu, "Žalgiris" darbuotojams skolingas 8,5 mln. Lt, o bendros skolos kreditoriams siekia 22,5 mln. Lt.