Neseniai vienas "LUKoil" atstovų Latvijoje Chaimas Koganas pareiškė, kad sutartis nebus pasirašyta, kol Lietuvoje darbo nepradės nauja Vyriausybė. Tuo tarpu Rusijos naftos koncerno atstovas Lietuvoje Ivanas Paleičikas teigė, jog tai yra tik asmeninė darbo grupėse nedalyvaujančio C. Kogano nuomonė, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

Pagal sutartį "LUKoil" Mažeikių įmonei kasmet turėtų organizuoti 6 mln. tonų naftos tiekimą. Pats Rusijos koncernas tiektų tik 2 mln. tonų žaliavos.

Numatyta įsteigti bendrą abiejų koncernų naftos tiekimo įmonę, kurioje "Mažeikių nafta" valdys tik 10 proc. akcijų bei bendras naftos produktų pardavimo įmones Baltijos šalyse, Lenkijoje ir NVS.

Pasak I. Paleičiko, siūloma, kad Lietuvos rinką degalais aprūpintų tik bendra įmonė, tačiau užsiminė, kad Mažeikių įmonės produkciją galbūt galės realizuoti ir dar kelios didžiausios "Mažeikių naftos" klientės.

Iki šiol buvo numatyta, kad tiesiogiai iš "Mažeikių naftos" produkciją ir toliau pirks "Lietuva Statoil", "Shell Lietuva", "Uotas", "Hydro Texaco".

Pasak "LUKoil" derybininko Jurijaus Storoževo, Rusijos koncernas siekia gauti 20 mln. tonų nuolaidą kasmet bei mokėjimų atidėjimą 25 dienoms mainais už tokią pačią sumą, kurią Mažeikių koncernas siūlo už 16 mln. tonų naftos kasmet organizavimą.

Jeigu "LUKoil" nevykdys įsipareigojimų užtikrinti naftos tiekimą, jam gresia sankcijos - jis turės padengti visus Mažeikių įmonės nuostolius, susijusius su nutrūkusiu tiekimu.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją