Jis taip pat pabrėžė, kad kol kas šis klausimas yra tik analizės stadijoje.

Premjeras pasakojo, kad Vyriausybė naujausioje Valstybinės mokesčių inspekcijos pateiktoje informacijoje pastebėjo, kad kai kuriose įmonėse dividendų forma išsimokamos didelės sumos, o darbo užmokestis tose įmonėse darbuotojams keliamas neženkliai.

„Tos analizės galutinius rezultatus turėsiu po dviejų savaičių ir jeigu matysime, kad tos tendencijos tęsiasi jau kurį laiką, mes bandysime priimti tam tikrus sprendimus, kad turtas, į kurį įeina ir akcijos, gali būti apmokestintas didesniais tarifais. Gali būti taip, kad bus įvesti keli apmokestinimo tarifai brangiam turtui“, – teigė premjeras.

A. Butkevičius žadėjo po dviejų savaičių surengti spaudos konferenciją šiuo klausimu.

„Bet iš pirmos pateiktos informacijos galiu pasakyti, jeigu tai yra tiesa, bet laukiu galutinių sprendimų, pagal kreivių dinamiką – darbo užmokesčio augimas ir išsimokėjimai dividendais, tai skirtumas augimo dividendų išsimokėjimo yra stipriai didesnis nei darbo užmokesčio augimas. Anksčiau tokio ženklaus skirtumo nebuvo“, – kalbėjo premjeras.

Nuteikia optimistiškai

A. Butkevičius pasakojo, kad jį optimistiškai nuteikia antrajame 2016 metų ketvirtyje įvykęs lūžis, kai vidutinis darbo užmokestis Lietuvoje, lyginant su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, padidėjo 8,1 proc.

Tačiau premjeras sutiko, kad darbo pajamų apmokestinimas, lyginant su kitais mokesčiais, Lietuvoje santykinai yra per didelis.

„Kiekvienas ekonomistas turi žinoti kokioje mes esame situacijoje. Jeigu mes tuo metu kai buvo sumažinti atlyginimai ir kada pametėme, kad iki 83 proc. darbuotojų gauna atlyginimą iki 1 tūkst. eurų, tai faktiškai sumažinimas dar gyventojų pajamų mokesčio, kuris dabar yra 15 proc., o socialinio draudimo – 44 proc., tai mums neatgaivinus ekonomikos būtų finansiniu požiūriu blogai“, – dėstė jis.

A. Butkevičius tvirtino, kad vietoje to, kad spręstų per didelio darbo pajamų apmokestinimo problemą, stengėsi kovoti su šešėline ekonomika, didino neapmokestinamąjį pajamų dydį, kuris kitąmet turėtų pasiekti 310 eurų.

„Čia mes matome progresyvumą, sudarant sąlygas gauti didesnes realias pajamas, jeigu atlyginimas yra didinamas labai nedaug“, – sakė premjeras.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (572)