Tarnyba savo išvadoje teigia, kad konkurse nustatyti ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijai neužtikrina, kad bus pasirinktas būtent ekonomiškai naudingiausias pasiūlymas.

VPT nurodo, kad dalyvių pasiūlymų vertinimui išskirtiems parametrams, susijusiems su rizikos valdymu ir darbų organizavimu bei komunikacija, buvo nepagrįstai suteiktos palyginti didelės lyginamųjų svorių reikšmės, o tiesiogiai su pirkimo objektu susijusiams parametrui „Eksploatacijos kaštai“, kuris realiai patikrinamas sutarties vykdymo metu, skirta vos 0,1 lyginamojo svorio reikšmė.

Konkursas buvo suskaidytas į dvi dalis, abi jas laimėjo Vilniaus bendrovė „Eigesa“, su kuria gegužės pradžioje pasirašyta 1,335 mln. eurų vertės sutartis, o liepos pradžioje - 376 tūkst. eurų vertės sutartis.
Pirmuoju atveju „Eigesos“ pasiūlymo ekonominis naudingumas įvertintas 1 balu, o antruoju atveju - 0,98 balo.

Konkursuose taip pat dalyvavo bendrovės „Statovita“ ir „Instita“, įmonės KRS pasiūlymas atmestas, nes neatitiko kvalifikacijos reikalavimų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)