"Už valstybės pinigus juk nenusipirksi darbo vietų ar augimo", - kalbėjo W. Schaeuble Vokietijos žemesniuosiuose parlamento rūmuose, kur vyko debatai dėl biudžeto.

Jo pastebėjimai buvo atsakas tiems kritikams, kurie kaltina Vokietiją dėl reikalavimo įvesti griežto taupymo programas šalyse su didžiuliu biudžeto deficitu. Tokia kritika pastaruoju metu ypač garsiai skamba Prancūzijoje.

"Šalys turi susitvarkyti savo finansus, įgyvendindamos struktūrines reformas, netgi tuo atveju, jei tokios priemonės nėra populiarios, - kalbėjo W. Schaeuble. - Tie, kurie mano, kad, sušvelninus ES griežtas biudžeto taisykles, bus skatinamas augimas, "daro klaidą".

"Mes neisime tuo keliu, - kalbėjo W. Schaeuble Vokietijos žemesniuosiuose parlamento rūmuose, kur vyko preliminarinis posėdis dėl 2015 m. biudžeto. - Be to, atsakomybės Europos centriniam bankui nepakeis joks politikas".

"Europos centrinis bankas "daro, ką įstengia", bet juk matote, jis nepajėgus paskatinti augimo", - sakė jis.

Praėjusią savaitę ECB netikėtai sumažino bazinę palūkanų normą iki naujų istorinių žemumų ir atskleidė aktyvų supirkimo planus, siekdamas užkirsti kelią defliacijai regione.

"Per pastaruosius keletą metų mes dar kartą įrodėme - ir turime nuolat apie tai sau priminti, - kad tvirta fiskalinė politika yra geriausia politika, kuri skatina augimą ir darbo rinką", - sakė W. Schaeuble.

"Biudžetas be naujų skolų turi tapti norma nuo 2015 metų, - kalbėjo ministras. - Tokį pažadą skelbiame ir tokio pažado laikysimės".

Vokietiją dėl jos šalims keliamo reikalavimo mažinti biudžeto deficitą kritikuoja ne viena jos Europos kaimynė. Kritikai tvirtina, kad griežtas taupymas kenkia ūkio augimui ir darbo sektoriui.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)