Ūkio ministerija, siekdama išanalizuoti esamą "Alytaus tekstilės" būklę ir numatyti, kiek lėšų reikia jos pajėgumams atkurti bei galimybei konkuruoti Europos Sąjungos rinkose, skyrė 150 tūkst. litų specialiam projektui "Lietuvos medvilninių audinių gamintojų valdymo, apskaitos bei gamybos organizavimo modernizavimas".

Šis projektas vykdomas kartu su Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacija (LATIA). Realiai šis projektas yra nukreiptas į vieną įmonę - nesėkmingai privatizuotą Alytaus bendrovę.

Konkursą tokiai analizei atlikti laimėjo UAB "Informacinės konsultacijos" - iki lapkričio 20 d. analizė turi būti pateikta užsakovams.

Specialistai, apžiūrėję įmonę, pastebėjo, kad apskaitos vedimas yra labai žemo lygio - yra barų, kur dar skaičiuojama skaitytuvais. Ankstesni savininkai - Singapūro bendrovė "Tolaram Group" buvo nupirkę nemažai kainuojančią kompiuterinę apskaitos sistemą "Navision", tačiau ji buvo nepritaikyta ir neveikė.

Todėl, kaip nurodo Nerijus Eidukevičius, ūkio viceministras ir AT valdybos pirmininkas, projekto tikslas - ne tik konstatuoti esamą būklę, bet ir numatyti jos perspektyvą, taip pat suskaičiuoti, kokios lėšos tam reikalingos. Ieškant naujų AT savininkų, svarbu žinoti ir realią įmonės padėtį, ir jos vertę.

N. Eidukevičius taip pat pabrėžia, kad skubėti su antru Alytaus bendrovės privatizavimu valstybė nesirengia. Jo teigimu, nei šiemet, nei kitąmet bendrovė nebus privatizuota.

Ūkio ministerija šiuo metu valdo kontrolinį AT akcijų paketą - 66,29 proc. "Tolaram Group" priklausanti Estijos bendrovė "Tolaram Investments" tebeturi 22,16 proc. akcijų.

Visuotiniame AT akcininkų susirinkime rugsėjo 10 d. turi būti priimti sprendimai dėl ilgalaikio turto pardavimo, įkeitimo ir perleidimo - dalis patalpų bus nuomojama užsienio kompanijoms, jos žada įdarbinti iš AT atleidžiamus darbuotojus.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją