Energetikos bendrovės „Gunvor Group Ltd.“ vykdomojo direktoriaus Torbjorno Tornqvisto skaičiavimais, bepiločių orlaivių smūgiai Rusijoje sutrikdė apie 600 tūkst. barelių per parą naftos perdirbimo pajėgumų, rašo „Delfi Ärileht“, remdamasi naujienų agentūra „Bloomberg“.

„Tai svarbu, nes akivaizdu, kad tai daro tiesioginį poveikį distiliatų eksportui, – Hiustone vykusioje „CERAWeek by S&P Global“ konferencijoje interviu sakė T. Tornqvistas. – Tai greičiausiai sumažins eksportą keliais šimtais tūkstančių barelių.“

Prieš prasidedant karui Ukrainoje, bendrovei „Gunvor“ priklausė viena didžiausių Rusijos naftos prekybos bendrovių, tačiau prasidėjus karui verslininkas perkėlė bendrovės veiklą už Rusijos ribų. JAV investicijų bendrovės „JPMorgan Chase & Co.“ vertinimu, dėl Ukrainos atakų naftos perdirbimo pajėgumai Rusijoje susitraukė apie 900 tūkst. barelių per parą.

Gamyklos patyrė didžiulę žalą

Atkurti elektros energijos tiekimą gali prireikti „savaičių, jei ne mėnesių“. Visa tai netiesiogiai veikia ir Estijos rinką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)