Daugiau nei pusę visų investuotų lėšų (52 proc.) sudarė investicijos į pastatų ir inžinerinių statinių statybą. Mašinoms, įrenginiams ir transporto priemonėms įsigyti buvo skirta 41 proc. visų investicijų, pastatams ir inžineriniams statiniams – 3, žemei – 1,3 proc.

2016 m. trečiąjį ketvirtį iš visų investuotų lėšų gyvenamiesiems pastatams statyti ir pirkti buvo skirta 199,9 mln. EUR, tai palyginamosiomis kainomis 9 proc. daugiau nei praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu.

2016 m. trečiąjį ketvirtį nekilnojamojo turto įmonių investicijos (įskaitant šiai veiklai priskiriamas fizinių asmenų investicijas į gyvenamųjų namų statybą) sudarė 21 proc. visų šalies investicijų. Viešojo valdymo ir gynybos įstaigų investicijos siekė 16 proc. visų investicijų, apdirbamosios gamybos įmonių – 15, transporto ir saugojimo įmonių – 13 proc.

Išankstiniais duomenimis, 2016 m. sausio-rugsėjo mėn. materialinės investicijos šalyje sudarė 3,9 mlrd. EUR, tai 3,7 proc. mažiau nei praėjusių metų atitinkamu laikotarpiu (palyginamosiomis kainomis). Gyvenamiesiems pastatams statyti ir pirkti buvo skirta 519 mln. EUR, arba 6 proc. mažiau nei 2015 m. sausio-rugsėjo mėn.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)