Trečiosios GSM 900 MHz licencijos laimėtoja bendrovė "Tele2" paskelbta 2000 metų gruodžio 22 dieną. Lietuvoje ji daugiau kaip metus teikia DCS 1800 MHz ryšio paslaugas.

"Tele2" direktorių valdybos pirmininkas Juozas Šarkus BNS sakė, kad licencijos gavimas - paskutinis etapas, kurio metu "Tele2" tapo beveik lygiavertė kitoms Lietuvos mobiliojo ryšio bendrovėms "Omnitel" ir "Bitė GSM".

Anot J. Šarkaus, bendrovės "Tele2" vadinti lygiaverte "Bitei GSM" ir "Omnitel" negalima todėl, kad pastarosios bendrovės turi po 40 GSM 900 sistemos dažnių, o "Tele2" - tik 29.

Susisiekimo ministerijos Ryšių departamento direktorius Jonas Ūsas BNS sakė, kad bendrovei "Tele2" išduotoje licencijoje yra nuostata, jog bendrovė gali kreiptis dėl papildomų 10 dažnių įsigijimo, tačiau jai reikės įrodyti, kad tie dažniai yra reikalingi.

"Tele2" yra Švedijos koncerno "NetCom" įmonė. Dabar bendrovės ryšys prieinamas jau daugiau kaip 40 proc. Lietuvos gyventojų - prieš metus tinklą pradėjusios kurti "Tele2" paslaugos prieinamos šešiuose Lietuvos miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Palangoje. Iki 2000 metų pabaigos bendrovė investavo maždaug 30 mln. JAV dolerių (120 mln. litų).

Šiais metais bendrovė planuoja ryšiu padengti visus pagrindinius Lietuvos miestus, kuriuose dar nėra "Tele2" ryšio, ir apimti 80-85 proc. Lietuvos teritorijos.

Per 1,5-2 metus bendrovė ketina ryšiu padengti visą Lietuvos teritoriją ir tam investuoti apie 100 mln. JAV dolerių (400 mln. litų).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją