Praėjusiais metais pagal kiek kitokią vertinimo sistemą “Supremos” grupės finansų maklerio įmonės buvo pripažintos geriausiomis Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje atskirai kiekvienoje šalyje. Šiemet Baltijos šalių regionas buvo vertinamas kartu, taip pat buvo atskirti vertybinių popierių prekybos bei rinkos tyrimų sektoriai.

“Central European” yra įtakingo finansų leidinio “Euro Money” žurnalas, skirtas investuotojams Vidurio ir Rytų Europoje.

Žurnalo teigimu, investicinių fondų atstovams buvo sunku apsispręsti, kurią finansų grupę – “Supremos” ar “Hansabank” – pasirinkti. “Hansabank” tyrimai apima daugiau įmonių, o “Suprema” tiria mažiau bendrovių, tačiau jos analizės yra išsamesnės.

Pasak vieno investicinio fondo valdytojo, šių dviejų bendrovių tyrimai yra daug aukštesnio lygio, palyginti su kitomis vietinėmis Vidurio ir Rytų Europos finansų maklerio įmonėmis.

Beje, šiemet visose nominacijose kitose Rytų Europos šalyse nugalėtojais buvo pripažinti žinomi užsienio investiciniai bankai arba jų atstovybės.