Agentūros pranešime sakoma, kad Jungtinės Karalystės išstojimas iš ES „gali sukelti grėsmę Britanijos svaro sterlingų pozicijai“ ir su tuo susijusiems privalumams, dėl kurių Jungtinės Karalystės skolinimosi reitingas šiuo metu siekia aukštą AAA lygį.

Iš esmės šalies pasitraukimas iš Bendrijos gali privesti prie to, kad svaras bus išbrauktas iš rezervinių valiutų sąrašo, į kurį šiuo metu be svaro yra įtrauktas JAV doleris, euras, jena ir juanis, rašo britų dienraštis „The Daily Telegraph“.

„Brexit“ gali paskatinti „užsienio investicijų ir kitokio kapitalo nutekėjimą iš Jungtinės karalystės“, mano „Standard & Poor's“ analitikas Frankas Gillas.

Jo teigimu, atsižvelgiant į einamosios sąskaitos deficitą, kurį vienas Anglijos banko pareigūnas pavadino „keliančiu nerimą“, išstojimas iš ES gali turėti neigiamos įtakos svarui.

Praėjusiais metais JK einamosios sąskaitos deficitas buvo antras pagal dydį tarp pasaulio šalių.

Rizika yra susijusi su tuo, kad „Brexitas“ gali suduoti smūgį svaro kai rezervinės valiutos statusui, o dėl to sumažės ekonominė nauda, kurią šiuo metu gauna Jungtinė Karalystė“, sakė F. Gillas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)