Dienraštis „Verslo žinios“ cituoja bendrovės valdybos pirmininką Valdemarą Vareiką, kuris teigia, kad vasaros sezonu vieno iš dviejų amoniako cechų veikla stabdoma, nes susidarė nepalankios kainų žirklės – sumažėjo pasaulinės trąšų kainos, o gamtinių dujų kaina išliko aukšta.

Chemijos pramonės leidinys „Profsąjungos žinios“ pateikia kitokią informaciją: nuo gegužės trys gamybos cechai bus sustabdyti keturiems mėnesiams.

Bendrovė atsiuntė komentarą DELFI, kuriame generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas teigia, kad „Achema" pilnai sustabdo vieną amoniako cechą, taip pat atitinkamai bus sumažintos karbamido gamybos apimtys (karbamido gamyba nebus pilnai stabdoma) ir sustabdyta savos elektros energijos gamyba (kogeneracinės jėgainės nedirbs). Taip pat patiksliname, kad įmonė nėra nustačiusi tikslaus termino, kuriam bus sustabdytas cecho darbas, o bus elgiamasi pagal situaciją rinkoje.“

DELFI primena, kad dar praėjusiais metais bendrovė, kuri yra priklausoma nuo dujų kainos, rašė laiškus valdžios institucijoms dėl pagalbos derintis su Rusijos dujų tiekėju „Gazprom“. Esą jei nebus pokyčių, teks stabdyti gamybą ir atleisti darbuotojus.

Anksčiau taikytos nuolaidos dujoms nustotos taikyti, o tai atsiliepė galutinei produkcijai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (160)