„Socialdemokratų partijos valdyba, reaguodama į gyventojų susirūpinimą dėl prekybos įmonių susitarimo reikalauti asmens dokumentų iš alkoholinius gėrimus perkančių asmenų, primena, kad dabartinė Vyriausybė, kitos valdžios institucijos jokiais įstatymais ar kitais teisės aktais nereglamentavo šio žingsnio. Asmens dokumentų reikalavimas prekybos centruose nėra privalomas“, – rašoma pirmadienį išplatintame pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad prekybos centrai savanoriškai paskelbė tokią priemonę – reikalauti asmens dokumentų iš pirkėjų. Kitaip tariant, tai ne Vyriausybės, o verslininkų sprendimas.

„Alkoholio pardavimo draudimą nepilnamečiams asmenims reglamentuoja visiškai kiti teisės aktai nesusiję su 2016 metų rugsėjo 2 dieną įsigaliosiančiu prekybos įmonių memorandumu. Kilus abejonių dėl amžiaus asmens dokumentų parduotuvėse prašoma ir dabar. Socialdemokratai nuosekliai pasisako už alkoholio vartojimo mažinimą“, – primenama pranešime žiniasklaidai.

DELFI primena, kad apie prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa“, „Prisma“, „Aljansas Aibė“ ir „Lietuvos kooperatyvų sąjunga“ pasirašyta memorandumą pranešta birželio pabaigoje.

„Suprantame, kad naujoji tvarka gali sukelti pirkėjų nepasitenkinimą, tačiau mes tikime, jog šis mažas pirkimo įpročio pakeitimas gali būti didelio pokyčio visuomenėje pradžia. Pokyčio, kuris apsaugos mūsų vaikus. Rodydami dokumentą ir prisiimdami atsakomybę, rodysime pavyzdį savo aplinkai ir visuomenei“, – praėjusią savaitę pranešime sakė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas.

Geros valios memorandumą, kuriuo remiantis alkoholis parduotuvėse bus parduodamas tik pateikus asmens amžių liudijantį dokumentą, šių metų birželį pasirašė ir sveikatos apsaugos ministras Juras Požela, kurį delegavo socialdemokratai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (896)