„Šios diskusijos nebūtų, jeigu būtų padaryta mokesčių reforma. (...) Dabar į kadencijos pabaigą bandoma gaisrą gesinti ir ieškoti kažkokių sprendimų“, – penktadienį „Žinių radijui“ sakė S. Skvernelis, pažymėdamas, kad šiuo metu pati Vyriausybė vilkina sprendimų priėmimą ieškant tvarių šaltinių gynybos finansavimui.

„Man tik keista, kad Vyriausybė užsižaidė su tomis diskusijomis. (...) Diskusijos aišku yra gerai, bet jos negali trukti neribotą laiką“, – sakė jis.

ELTA primena, kad balandžio viduryje įvyko premjerės Ingrida Šimonytė surengtas politinių partijų bei verslo atstovų susitikimas dėl Lietuvos gynybos finansavimo didinimo. Po jo premjerė pranešė, kad poreikiams susijusiems su papildomu gynybos finansavimu siūloma steigti specialų fondą, kuris akumuliuos lėšas.

Taip pat, anot I. Šimonytės, politikai, verslo atstovai bei nevyriausybinės organizacijos linkusios sutarti dėl papildomo gynybos finansavimo pakėlus pelno mokestį ir PVM po 1 proc. punktą.

Krašto apsaugos finansavimas Lietuvoje šiemet sudarys 2,75 proc. nuo BVP, tačiau siekiama, kad šis dydis artimiausiais metais pasiektų bent 3 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją