Į biuro atidarymą atvykęs, pirmą kartą Lietuvoje viešintis įmonės generalinis direktorius Marco Levi teigė, kad perkelti savo buhalteriją ir klientų aptarnavimo centrą į Vilnių nuspręsta dėl tinkamos vietos, išsilavinusios ir daugiakalbės darbo jėgos, kaštų sandaros bei atvirumo užsienio svečiams.

Įmonės vadovas teigė, kad iki šiol funkcijas, kurios nuo šiol atliekamos iš Lietuvos, atitekdavo po visą pasaulį išsibarsčiusiems darbuotojams. Iš viso bendrovė dirba 25 šalyse.

M. Levi teigė, kad steigiant finansų paslaugų ir klientų aptarnavimo centrą Vilniuje buvo siūloma šį darbą dirbantiems darbuotojams atvykti dirbti iš Lietuvos, tačiau kol kas niekas nesutiko.

„Ahlstrom” biure Vilniuje finansines paslaugas atliekantys darbuotojai naudos keturias pagrindines kalbas – anglų, vokiečių, italų ir prancūzų. Klientų aptarnavimo padalinyje taip pat naudojamos švedų, rusų, suomių, lenkų kalbos.

Iš biuro Lietuvos sostinėje bus aptarnaujami klientai Europoje, Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje.

Kiek suomiai investavo į biuro atidarymą Vilniuje, įmonė neatskleidžia.

Paklaustas, ar kompanija svarsto galimybę perkelti ir dalį gamybos į Lietuvą, M. Levi teigė, kad šiuo metu įmonei užtenka turimų gamyklų, o pagrindinis įmonės tikslas – stabilizuoti augimą ir orientuotis į naujų strategijų įgyvendinimą. Atėjus šiam laikui ir atsiradus poreikiui naujai gamyklai būtų svarstomas ir Lietuvos variantas.

Iš viso Suomijos bendrovėje „Ahlstrom“ dirba 3500 darbuotojų visame pasaulyje. Pernai metais kompanijos apyvarta siekė 1 mlrd. eurų. Įmonė turi gamyklas Suomijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Italijoje, Švedijoje, Rusijoje, Brazilijoje, JAV, Indijoje, Pietų Korėjoje.

Kompanija gamina techninį pluoštą, kuris naudojamas statybose, filtravimo procesuose, maisto pramonėje, medicinoje. Pavyzdžiui, bendrovės gamintas pluoštas naudojamas arbatos pakeliams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)