Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, nespausdindami popierinių kvitų taromatuose, pirkėjai per metus galės sutaupyti iki 2,3 mln. kvitų – tai yra 800 kilogramų popieriaus.

„Šis būdas žymiai patogesnis pirkėjui, nes pasirinkus gauti pinigus į „Mano Rimi“ kortelę „Mano Rimi“ pinigais, nebereikės spausdinti ir nešiotis popierinių čekių, nebus baiminamasi jų pamesti ar užmiršti kur nors striukėje ar džinsų kišenėje. O taupydami popierių – visi kartu saugosime medžius ir taip prisidėsime prie žalesnės ateities“, – sako „Rimi Lietuva“ ryšių su visuomene ir korporatyvinės atsakomybės vadovė Eglė Krasauskienė.

Jei pasirenka nespausdinti kvito, lėšas už užstato pakuotes tiesiai į „Mano Rimi“ programėlę pirkėjai gali susigrąžinti jau nuo gegužės 7 dienos. Prieš priduodamas tarą pirkėjas turi nuskenuoti taromato QR kodą su „Mano Rimi“ programėle, o sudėjus pakuotes ir paspaudus mygtuką „Baigti“ pinigai už depozitą iš karto nukeliauja į „Mano Rimi“ kortelę. Operaciją bus galima peržiūrėti pirkinių istorijoje „Mano Rimi“ paskyroje.

Jei pirkėjai pasirinks spausdinti kvitus, juos įprasta tvarka ir toliau galės išleisti apsipirkdami „Rimi“ ar išgrynindami „Rimi“ kasose.

Pasak E. Krasauskienės, per pastaruosius 12 mėnesių „Rimi“ pirkėjai, pridavę depozitinę tarą, atspausdino per 2,3 mln. čekių – tam buvo sunaudoti 1 062 rulonai popieriaus. Juos ištiesus gautume net 276 kilometrų juostą. O jei pirkėjai sumažintų ar atsisakytų spausdintų čekių, vidutiniškai per metus būtų sutaupyta iki 800 kilogramų popieriaus.