Restorano savininkas Angelo Lella teigė, kad unikalaus pasiūlymo tikslas – paskatinti lankytojus kalbėtis vieni su kitais, o ne nuolatos žvilgčioti į telefono ekraną.

Nusprendę pavalgyti restorane „Al Condominio“, prie įėjimo žmonės gali atiduoti savo mobilųjį telefoną, kuris bus įdėtas į atskirą dėžutę su spyna. Parodę raktą padavėjui, gaus nemokamą butelį vyno.

Vynas ir mobilus

Taip pat klientai gali parašyti atsiliepimą apie maistą ir palikti dėžutėje. Geriausią atsiliepimą palikę asmenys kito apsilankymo metu gaus nemokamą patiekalą.

Turbūt nereikia nė sakyti, kad pasiūlymas už dyką gauti butelį vyno sulaukė didžiulio populiarumo tarp žmonių, nebijančių trumpam netekti mobiliojo telefono.

„Klientų atsiliepimai – labai teigiami, – pareiškė A. Lella. – 90 proc. restorano lankytojų nusprendžia palikti mobiliuosius telefonus dėžutėse ir mėgautis nemokamu vynu. Labai smagu stebėti, kaip jie šnekučiuojasi, užuot žiūrėję į nuotraukas ar atrašinėję į žinutes.“

Verona, Italija

Manoma, kad „Al Condominio“ yra pirmasis tokią iniciatyvą pradėjęs restoranas Veneto regione, tačiau panašią praktiką taikančių restoranų Italijoje yra ne vienas, pavyzdžiui, „Separe 1968“, įsikūręs Čečinoje, Toskanoje, telefonus apsilankymo metu paliekantiems klientams siūlo dovanų kuponų.