R.Šimašius penktadienį kreipėsi į VPT direktorę Dianą Vilytę, prašydamas įvertinti savivaldybės planuojamo skelbto 25 metrų plaukimo baseino Fabijoniškėse rangovo konkursą, pranešė savivaldybė.

VPT savo ruožtu jau yra sustabdžiusi sutarties pasirašymą ir vertina konkursą. Kaip BNS sakė VPT atstovė spaudai Vytautė Šmaižytė, tarnyba buvo paprašiusi savivaldybės pateikti konkurso dokumentus, juos gavo bei žada įvertinti per 10 darbo dienų.

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorės paprašiau informuoti mane apie visas sutartis, kurias savivaldybė ar jai pavaldžios įmonės turi su „MG Baltic“ grupės įmonėmis. Nors tokių sutarčių nenustatyta, esu informuotas, kad baseino prie Vilniaus Abraomo Kulviečio gimnazijos statybos konkursą laimėjo įmonių konsorciumas, kuris, mano žiniomis, planuoja pasitelkti sutarties vykdymui minėtam koncernui priklausančią įmonę“, - pranešime teigė R.Šimašius.

Mažojo baseino statybos konkursą laimėjusiame konsorciume yra „Vilmeta“, „Kaminta“, „Kortas“, A. Žilinskio ir ko“ ir „Alvora“. Jos baseiną turėtų statyti už 3,7 mln. eurų, nors savivaldybė iš pradžių skelbė, kad darbų vertė bus ne didesnė kaip 3 mln. eurų.

Anot pranešimo, kaip subrangovą laimėtojai ketina kviesti „MG Baltic“ grupės statybų bendrovę „Mitnija“.

„MG Baltic“ vadovas Darius Mockus ketvirtadienį atmetė svarstymus, kad kyšį R.Kurlianskis galėjo duoti, galbūt siekdamas padėti „Mitnijai“ laimėti rangos konkursus Vilniuje, pavyzdžiui, dėl Lazdynų baseino ar nacionalinio stadiono statybos.

Liberalų partijos lyderio Eligijaus Masiulio papirkimu įtariamas „MG Baltic“ viceprezidentas Raimondas Kurlianskis penktadienį teismo sprendimu suimtas 20 dienų. Pasak prokuroro, tyrime figūruoja 106 tūkst. eurų suma.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)