Mokesčių klausimais konsultuodamas kai kuriuos turtingiausius Prancūzijos piliečius, dabar jis mažiausiai kartą per savaitę vyksta į užsienį aplankyti turtingųjų savo klientų, rašo „BBC News“.

„Jie jau nusprendė išvykti iš Prancūzijos ir apsigyventi arba Londone, kur galioja patrauklus mokesčių režimas, arba Briuselyje, ar kiek rečiau – Ženevoje“, - sakė mokesčių teisės žinovas.

Taip F. Tripet klientai reaguoja į Prancūzijos prezidento Francois Hollande`o planus didesnėms negu 1 mln. eurų (3,45 mln. Lt) pajamoms taikyti 75 proc. pajamų mokesčių tarifą.

Bernardas Arnault, bendrovės LVMH vadovas ir turtingiausias Prancūzijos žmogus, jau prašo Belgijos pilietybės.

Ne visi planuoja išvykti

Šis mokestis bus taikomas tik labai turtingiems žmonėms ir galios vienerius ar dvejus metus, kol vyriausybė sumažins biudžeto deficitą. 75 proc. tarifas neturėtų tapti pastovus ir nekelia didesnio nerimo tokioms Prancūzijos įmonėms kaip „Sodexo“ – Prancūzijoje įsikūrusiai tarptautinei bendrovei, visame pasaulyje samdančiai daugiau kaip 400 tūkst. darbuotojų.

Jos vadovas Michelis Landelis neketina palikti Prancūzijos. Mokesčių režimas milijonieriams netgi nėra jo darbotvarkės klausimų viršuje.

„Prancūzijoje labai geras švietimo lygis, gera infrastruktūra, labai gera energijos kaina“, - teigė jis.

„Privačios organizacijos dirba gana produktyviai. Reikia tikėtis, kad vyriausybė supras, jog norint, kad šios įmonės pasiliktų Prancūzijoje, plėtotų verslą ir kurtų darbo vietas, ji turi imtis kai kurių pamatinių reformų mokesčių, darbo įstatymų ir darbo kainos srityse, nes tai yra tikras iššūkis“, - pažymėjo M. Landelis.

Jaunimas nenori grįžti

Paryžiaus prekybos ir pramonės rūmų prezidentas Pierre`as – Antoine`as Gailly sakė, kad tokio dydžio mokestis siunčia blogą žinią kaip tik tiems žmonėms, kurių reikia Prancūzijai.

„Tai nėra geras sprendimas, nes jis taikomas keliems žmonėms, porai tūkstančių asmenų, kurie yra labai talentingi verslininkai ir kurių reikia šaliai, kad plėtotųsi ekonomika“, - teigė jis.

Mokesčių teisės specialistas F. Tripet būgštauja dėl kito dalyko. Jam nekelia nerimo tai, kad iš Prancūzijos išvyks keli milijardieriai. Jį neramina, kad būsimos Prancūzijos geriausiųjų ir gabiausiųjų kartos nuspręs kaupti turtą kitose šalyse.

„Paklausiau savo klientų, kurie turi 25 – 35 metų amžiaus atžalas, ir devyni dešimtadaliai jų studijuoja arba dirba užsienyje, - sakė jis. – Pavojus tas, kad dėl labai didelių mokesčių jie vargu ar sugrįš į tėvynę“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)