Šiemet baldų dizaino idėjų konkurse dalyvavo 31 jaunasis dizaineris. Jam buvo pateikti 53 autoriniai darbai. Tai specialiai konkursui sukurti baldai, kurie dar netiražuoti masinėje gamyboje. Konkurso tikslas - skatinti originalias baldų idėjas, kurios galėtų būti įgyvendintos gamybiniuose projektuose.

Vertinimo komisija, kuriai vadovavo Vilniaus dailės akademijos profesorius Tadas Baginskas, jaunųjų dizainerių darbus vertino pagal baldo idėjos originalumą, funkcionalumą, naujų technologijų ir medžiagų panaudojimą. Didysis prizas paskirtas Neringai Dervinytei už pufą. Tai iš medžio tašelių sukurtas pufas, kuris atsisėdus įdumba, atsistojus - sugrįžta atgal.

Pirmoji vieta skirta Nauriui Kalinauskasi už stalą-paveikslą, antroji - Laurai Malcaitei už baldus jaunimui "El+", trečioji - Lijanai Turskytei-Motužienei už miegamojo baldus "Brizas".

Parodos diplomai taip pat skirti Aistei Zalatoriūtei ir Rasai Baradinskienei už gerą ekspoziciją, Birutei Čeponienei - už sėkmingą bendradarbiavimą su "Vilniaus baldų kombinatu", kuriant biuro baldus "Maestro", Dariui Budriui už sėkmingą bendradarbiavimą su UAB "Virūna", kuriant viešbučio baldus "Palanga". Konkurso nugalėtojai bus apdovanoti penktadienį baldininkų šventiniame vakare. Jiems bus įteikti prizai, kuriuos sukūrė Aistė Jurga Krasauskaitė.

Jaunųjų dizainerių idėjų parodiniai baldai eksponuojami "Litexpo" centrinio paviljono antrajame aukšte.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją