„Atsiprašome, laikinai neveikiame“, - rašoma ant pagrindinėje Vilniaus arterijoje įsikūrusios maitinimo įstaigos durų.

Tačiau DELFI nepavyko išsiaiškinti, kada ir ar apskritai ši picerija dar dirbs. Mambo.lt tinklalpyje nurodytas mobilusis telefonas visą trečiadienį buvo išjungtas.

Kiekvienai picerijai buvo įkurtas atskiras juridinis asmuo, todėl niekas kitas komentarų apie uždarytą piceriją neteikia. Taip DELFI buvo nurodyta paskambinus į bendrovę „Makro Food“, kuri anksčiau viešai buvo įvardyta kaip „Mambo“ buhalterijos apskaitos tvarkytoja.

Tinklalapio rekvizitai.lt duomenimis, bendrovėje „Mambo Gedimino“ sausio 8 d. dirbo septyni darbuotojai, o prieš keturias dienas jų dar buvo dvigubai daugiau. To paties tinklalapio duomenimis, bendrovės skola „Sodrai” sausio 8 d. sudarė 9,5 tūkst. Lt.

Rekvizitai.lt duomenimis, panaši situacija yra ir su bendrove „Mambo Ozo“, valdžiusia Vilniaus „Akropolio“ piceriją. Čia sausio 1 d. dirbo trys darbuotojai, o per Kalėdas - 16. To paties tinklalapio duomenimis, bendrovės skolos „Sodrai“ sausio pradžioje buvo 13,1 tūkst. Lt.

Ši picerija duris užvėrė mažiau nei prieš porą savaičių

Tiesa, tinklalapyje mambo.lt skelbiama, kad „Mambo“ picerijos Vilniuje veikia „Akropolyje“ ir Gedimino prospekte.

 „Akropolio“ valdytojas Česlovas Urbonavičius DELFI sakė, kad ir čia „Mambo“ picerija užsidarė prieš Naujuosius metus.

„Kodėl užsidarė, tai jau jų reikėtų klausti“, – teigė jis.

Kurį laiką tokio paties prekės ženklo picerija nebeveikia ir prie Baltojo tilto. Prieš keletą mėnesių atsisakyta restorano ir sostinės Pašilaičių mikrorajone.

Mambo.lt tinklalapyje nurodoma, kad maistą į namus galima užsisakyti tik Klaipėdoje.

Po vieną piceriją veikia ir Kauno bei Klaipėdos „Akropoliuose“. Anksčiau „Mambo“ picerijos veikė ir prekybos centre „Big“, tačiau iš ten išsikraustė dar 2011 m.

Dar lapkritį DELFI rašė, kad „Mambo“ picerijas valdančios bendrovės buvęs akcininkas Arvydas Povilaika kaltinamas perleidęs įmonės akcijas kitoms bendrovėms, kad išvengtų milijoninės prievolės valstybei.

Praėjusių metų kovą Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) priėmė neskundžiamas nutartis dėl „Mambo“ restoranuose neapskaitytų pajamų ir pridėtinės vertės mokesčio (PVM) atskaitymo. Pasak Mokesčių inspekcijos, šis teismo sprendimas taps precedentu įrodinėjant kitus neteisėto PVM atskaitymo atvejus tarp susijusių asmenų.

Kaip nurodo inspekcija, 2009 m. Vilniaus apskrities valstybinė mokesčių inspekcija keliuose su „Mambopizza“ prekiniu ženklu veikiančiuose restoranuose atliko mokestinius patikrinimus ir rado didelių pažeidimų. Tinklo restoranai, kurių kiekvienas turi atskirą juridinio asmens statusą, sudarinėjo pirkimo-pardavimo sutartis su tų pačių akcininkų įsteigta ir finansinių sunkumų turinčia UAB „M. Foodmaster“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)