VMI informuoja, kad verslo atstovai jau gali duomenis į Elektroninį sąskaitų faktūrų posistemį (i.SAF) teikti pasinaudodami žiniatinklio paslauga, t.y. automatiškai perduodant registrus į VMI. Taip pat suteikiama galimybė savarankiškai administruoti gaunamus pranešimus iš i.MAS sistemos ir taip sumažinti tiesiogiai neaktualios informacijos srautą.

„Mokesčių mokėtojai iki šiol duomenis galėjo pateikti dviem būdais: pildydami duomenis i.SAF portale arba įkeldami užpildytą rinkmeną (failą).

Dabar duomenis į i.SAF galima pateikti ir naudojantis žiniatinklio paslauga – automatiniu duomenų teikimo būdu“, – informuoja I.SAF ir Elektroninių važtaraščių posistemio (i.VAZ) sukūrimo projekto vadovė Virginija Ginevičienė, akcentuodama, kad tai yra lengvesnis ir greitesnis būdas perduoti registrus VMI, ypač tiems mokesčių mokėtojams, kurie teikia vienu metu daugiau PVM sąskaitų faktūrų.

Norėdamas pasinaudoti naująja i.SAF posistemio duomenų teikimo paslauga, mokesčių mokėtojas turėtų pritaikyti savo kompiuterines sistemas remdamasis VMI pateiktu programos aprašu, kurį galima rasti apsilankius VMI portale i.SAF žiniatinklio paslaugų specifikacija.

VMI taip pat siūlo pasinaudoti nauja informacinių pranešimų valdymo funkcija. Atsižvelgiant į mokesčių mokėtojų siūlymus, nuo šiol galima pasirinkti, kuriuos i.MAS pranešimus gauti el. paštu. Taip pat galima užsisakyti pranešimus tik apie savo pasirinktas paslaugas.

Ši funkcija skirta palengvinti ir padėti mokesčių mokėtojui išfiltruoti tik jam aktualią informaciją. Svarbu paminėti, kad net ir pasirinkus šią paslaugą, visi pranešimai bus saugomi i.MAS pranešimų dėžutėje. Mokesčių mokėtojai galės juos peržiūrėti jiems tinkamu metu.

i.MAS sistema naudojasi daugiau nei 77 tūkst. vartotojų, o per mėnesį sulaukiama vidutiniškai apie 110 tūkst. pateiktų mėnesinių registrų į i.SAF.

i.SAF ir i.VAZ yra Išmaniosios mokesčių administravimo sistemos (i.MAS) posistemiai. i.MAS tikslas — mažinti administracinę naštą mokesčių mokėtojams, didinti mokesčių mokėtojų pajamų apskaitymą, mokesčių administratoriaus veiklos efektyvumą bei gerinti mokesčių surinkimą. Nuolat atnaujinamą informaciją, atmintines, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus apie i.SAF, galima rasti VMI interneto svetainėje.

VMI primena, jog nuolat atnaujinamą informaciją, atmintines, atsakymus į dažniausiai užduodamus klausimus, aktualius e. seminarų įrašus galima rasti i.MAS skiltyje VMI interneto svetainėje. Atsakymus į rūpimus klausimus galima gauti paskambinus VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882. Bendra informacija apie Mokesčių inspekcijos veiklą skelbiama ir oficialiame VMI „Facebook“ puslapyje.