Kaip rašo „Verslo žinios”, Fizinių asmenų bankroto įstatymas įsigaliojo kovo 1 d., tačiau neatsiradus draudimo įmonei, kuri imtųsi drausti bankroto administratorius, teismai negalėjo priimti sprendimų.

Bendrovės „Įmonių bankroto administravimo ir teisinių paslaugų biuras” direktorius Aurimas Valaitis dienraščiui antradienį nurodė, kad įmonė pagaliau apsidraudė – latvių ADB „Baltikums“ Lietuvos filiale, todėl teismams, jau sulaukusiems prašymų iškelti bankroto bylą, nelieka formalių priežasčių nepriimti sprendimų.

Primename, kad fizinio asmens nemokumas Lietuvoje skelbiamas tuomet, kai jis negali įvykdyti skolų įsipareigojimų, kurių mokėjimo terminai suėję ir kurių suma viršija 25 Vyriausybės patvirtintas minimaliąsias algas, tai yra apie 20 tūkst. litų. Įstatymas bus taikomas ir fiziniams asmenims, įsiskolinusiems prieš jo priėmimą.

Fizinio asmens bankroto procesas vyksta teismo tvarka, o jį inicijuoti gali tik pats fizinis asmuo. Nuo teismo nutarties iškelti fizinio asmens bankroto bylą įsiteisėjimo dienos fizinio asmens turtu ir visomis gaunamomis fizinio asmens pajamomis disponuotų bankroto administratorius. Fizinio asmens kreditorių reikalavimams tenkinti ir jo mokumui atkurti turėtų būti parengtas planas, kurio įgyvendinimo trukmė negalėtų būti ilgesnė nei 5 metai. Bankrutuoti galima kas 10 metų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)