Graikijos premjeras paragino atsisakyti viešbučių sistemos „viskas įskaičiuota" šalies kurortuose,
informuoja „The Daily Mail".

Jis pavadino principą „all inclusive" (viskas įskaičiuota, angl.), kai turistai beveik nepalieka viešbučio teritorijos, grėsme smulkiajam verslui.

A. Cipras išsakė įsitikinimą, kad turizmo pramonei būtina grįžti prie klasikinio modelio, kai uždirba tiek viešbučiai, tiek ir vietos restoranai, kavinės, barai, parduotuvės ir pramogų įstaigos.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad nekalbama apie visišką viešbučių formato "viskas įskaičiuota" uždraudimą, tačiau kartu pažadėjo siekti, jog būtų laipsniškai pereinama prie kito turizmo tipo. Iš pradžių viešbučiams, dirbantiems pagal tokią sistemą, būtų padidintas PVM.

"Mes nenorime, kad dabartinis agresyvus turizmo eksploatavimo modelis toliau būtų plėtojamas", - sakė A. Cipras.

Kaip rašo laikraštis, turizmo sektorius kasmet uždirba Graikijos ekonomikai iki 2 milijardų eurų.

Pasiruošęs derėtis su šalies kreditoriais

A. Cipras taip pat teigia esąs pasiruošęs derėtis dėl finansinių šalies įsipareigojimų, praneša BBC.

Kreipdamasis į ministrus, kairiųjų partijos "Syriza" lyderis pareiškė, kad dėl suteiktos 240 milijardų eurų finansinės pagalbos jis kalbėsis su kreditoriais. A. Cipras žadėjo pateikti "realius" ekonominius pasiūlymus, kaip atgaivinti ekonomiką ir kovoti su korupcija. Europos Sąjunga (ES) įspėjo nepamiršti ir finansinių įsipareigojimų.

Vis dėlto investuotojai nerimauja dėl Graikijos skolos restruktūrizavimo, todėl šalies dešimties metų trukmės obligacijų pajamingumas išaugo daugiau kaip 10 proc.

A. Cipras pažadėjo ieškoti kompromisų, atsižvelgti į Graikijos padėtį ir ES reikalavimus. ES, Europos centrinis bankas ir Tarptautinis valiutos fondas suteikė finansinę paramą Graikijai, tačiau už tai šalis turėjo pritaikyti taupymo politiką.

Į naująjį premjero planą įeina reformos, kova su mokesčių vengimu. A. Cipro patarėjas ekonomikos klausimais Euklidas Cakalotosas teigia, jog būtų naivu tikėtis, kad Graikija grąžins visą skolą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (207)