Vasaros sezonas pasirinktas, nes būtent šiltuoju metų laiku pajūrio kurortuose didžiausia paslaugų koncentracija.

„Ypatingą dėmesį šiemet skiriame prevencinėms priemonėms: be jau ne pirmus metus po Palangą dviračiais važinėjančių ir verslininkus bei gyventojus konsultuojančių mūsų darbuotojų, šiemet siūlome būsto nuomotojams prisidėti prie Klaipėdos AVMI iniciatyvos „Mano pasirinkimas — sąžininga paslauga“ ir ant savo nuomojamų patalpų matomoje vietoje užsiklijuoti lipduką, ant kurio matomas ne tik verslo liudijimo numeris, bet ir QR kodas.

Jį nuskenavus išmaniuoju telefonu ir suvedus ant lipduko užrašytą verslo liudijimo numerį, poilsiautojai žinos, ar išsinuomotos patalpos yra nuomojamos legaliai, ar mokami mokesčiai“,— pranešime pasakoja Klaipėdos AVMI viršininkas Audrius Morkūnas, akcentuodamas, kad pamatę užklijuotą lipduką ir patikrinę jame esančius duomenis Mokesčių inspekcijos darbuotojai įsitikins, jog paslaugos teikiamos legaliai, ir netrukdys verslo.

Kaip teigia Irena Švanienė, „Svetingas šeimininkas“ visuomeninės Palangos apgyvendinimo paslaugų teikėjų organizacijos vadovė, ji sveikinanti šią Mokesčių inspekcijos iniciatyvą ir ją palaikanti.

„Visiems juk žinoma, kad nėra pasaulyje vietos, kur nereikia mokėti mokesčių. Didžiausias troškimas konkuruoti tarp sąžiningų verslininkų, todėl manau, kad ši idėja bus paspirtis veiklą legalizuoti, nes vizualiai šis lipdukas labai daug ką pasakys. Būtinai užsiklijuosiu“,— optimistiškai kalbėjo I. Švanienė.

Teigiamai apie Klaipėdos AVMI iniciatyvą atsiliepia ir „Palangos viešbučių ir restoranų asociacija“, su kuria Mokesčių inspekcija bendradarbiauja ne pirmi metai.

Ingrida Valaitienė
„Manau, kad visiems rinkos žaidėjams turėtų būti vienodos taisyklės, tada atsiranda sveika konkurencija. Verslas yra skatinamas galvoti apie teikiamų paslaugų universalumą, apie pridėtinės vertės kūrimą klientui, teikiamos paslaugos kokybę.

Tokiu būdu, siekti išskirtinumo iš kitų rinkos dalyvių. Ši Klaipėdos AVMI vasaros iniciatyva — tai puiki socialinė idėja, kviečianti tiek kolegai, tiek klientui pasakyti „Mano pasirinkimas — sąžiningas verslas“. Be abejo, tai nereiškia, kad iki šios iniciatyvos verslas buvo neskaidrus“,— nuomonę apie Klaipėdos AVMI iniciatyvą išsakė Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentė Ingrida Valaitienė.

Daugiametė Mokesčių inspekcijos patirtis rodo, kad ir prevencinis darbas, ir stebėsena bei turimų duomenų ir informacijos analizė duoda teigiamą rezultatą ir turi ilgalaikį poveikį: privačiame apgyvendinimo sektoriuje kasmet auga registruotos veiklos skaičiai.

Nors vasaros sezono pradžios orai nepalankūs, tačiau šiemet pastebimas įsigytų verslo liudijimų skaičiaus didėjimas — jų įsigyta 3 procentais daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Šiuo metu gyventojai įsigijo per 1,5 tūkst. verslo liudijimų, leidžiančių teikti nuomos paslaugas.

Jiems Klaipėdos AVMI darbuotojai nemokamai duoda ir „Mano pasirinkimas — sąžininga veikla“ lipdukus.

„Užklijuoti lipdukai bus kaip lakmuso popierėlis klientui, kuris matydamas, kad viešbutis, kavinė ar apgyvendinimo paslaugas teikiantis gyventojas deklaruoja skaidrų ir sąžiningą verslą, rinksis jų paslaugas, palaikys tokį verslą, o ir pats nedalyvaus šešėlyje“,— teigia Klaipėdos AVMI viršininkas, skatindamas verslą ne tik laikytis sąžiningos veiklos, bet ir išdrįsti viešai tai parodyti, palaikant šiemetinę Klaipėdos AVMI iniciatyvą.

Apie tai, kaip registruoti veiklą, kokius mokesčius reikėtų mokėti, kiekvieną penktadienį nuo 14 iki 15 valandos palangiškius ir miesto svečius Vytauto ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžoje konsultuos Mokesčių inspekcijos darbuotojai – vasarai tapę mobiliais konsultantais ant dviračių. Norinčius mobilieji konsultantai pamokys, kaip naudotis išmaniesiems telefonams skirta programėle „Pranešk“.

Klaipėdos AVMI primena, kad aktualią informaciją VMI administruojamų mokesčių klausimais, paaiškinimus ir komentarus savarankiškai galima rasti VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. Konsultuotis mokesčių mokėjimo bei veiklos įregistravimo klausimais galima paskambinus Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 (+370 5 255 3190). Konsultacijos, teikiamos telefonu, įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)