Jungtinės Karalystės (JK) Aukščiausiasis Teismas nusprendė nekeisti anksčiau priimto sprendimo dėl lėšų įšaldymo, o tai reiškia, kad S. Pugačiovui ir jo šeimai kas savaitę ir toliau bus išmokama 10 tūkst. svarų (apie 44 tūkst. litų) suma einamosioms išlaidoms padengti.

S. Pugačiovui Rusijoje pateikti kaltinimai dėl šimtų milijonų JAV dolerių mokesčių mokėtojų pinigų pasisavinimo, kai Rusijos valdžia ėmėsi jo valdyto „Mežprombank“ banko gelbėjimo, rašo „The Independent“.

Šiuos kaltinimus S. Pugačiovas neigia, tikindamas, kad jie yra politiškai motyvuoti. Be to, S. Pugačiovas teigia, kad tai – dalis konspiracinio plano, siekiant atimti iš jo Sankt Peterburge turimas laivų statyklas, kurios buvo užstatytos kaip garantas suteikiant valstybines paskolas banko gelbėjimui.

Anksčiau šiais metais JK Aukščiausiasis Teismas priėmė sprendimą įšaldyti S. Pugačiovo lėšas tam, kad jo turtas nedingtų.

„Manome, kad yra pakankamai didelė rizika, kad šios lėšos gali būti iššvaistytos, todėl pritariame sprendimui dėl lėšų įšaldymo“, - teigiama teismo nutartyje.

A. Tostaja interviu yra sakiusi, kad 10 tūkst. svarų sumos vos pakanka šeimos piliai Prancūzijoje išlaikyti. Londone pora turi du būstus, vienas jų – 12 mln. svarų (52,80 mln. litų) vertės namas Betersyje. S. Pugačiovo teigimu, jis baigia išleisti paskutinius 70 mln. svarų (apie 308 mln. litų).

„Teismas nurodė išspręsti nedidelius techninius neatitikimus, tačiau priimtas sprendimas jokiais būdais nepripažįsta teisėta Rusijoje man iškeltą sufabrikuotą baudžiamąją bylą. Neabejoju britų teisėsaugos sistema, todėl ir toliau energingai išnaudosiu visas man prieinamas galimybes“, - patikino S. Pugačiovas.

Taip pat S. Pugačiovas patikino, kad Rusijos valdžia nusavino jam priklausiusias laivų statyklų akcijas, o Rusijos indėlių draudimo agentūra pareikalavo nusavinti jam priklausiusias akcijas tam, kad priverstų jį pasitraukti iš valstybės vykdomo S. Pugačiovo turtų nusavinimo.

„Indėlių draudimo agentūra sutinka su šia teismo nutartimi, 2015 m. ir toliau tęs Rusijos teismų nurodomus veiksmus prieš S. Pugačiovą, skirtus atgauti „Mežprombank“ lėšas“, - teigiama Rusijos indėlių draudimo agentūros pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (53)