„Pastebime, kad pirkėjai jau priprato prie euro – mūsų parduotuvių ir nemokamos info linijos darbuotojai sulaukia vis mažiau su kainų konvertavimu susijusių klausimų. Mūsų duomenys rodo ir tai, kad vartojimas pastaraisiais mėnesiais stabilizavosi ir pamažu auga. Tad galvojame, kad atėjo metas gyventi jau tik su euru“, - pranešime cituojamas „Maxima LT“ generalinis direktorius Žydrūnas Valkeris.

Įvertinus darbų mastą ir siekiant palengvinti darbą tinklo darbuotojams, kainų etiketės, kaip ir anksčiau, bus keičiamos etapais. Iki šių metų lapkričio 1 d. „Maxima“ darbuotojai iš viso pakeis apie 5 mln. kainų etikečių.

Pasak pranešimo, tuo pačiu tinklo parduotuvėse keisis ir kainų etikečių spalvos – akcijas ir nuolaidas žymės raudona etikečių spalva, taip siekiant atkreipti pirkėjų dėmesį į mažesnę nei įprasta prekių kainą. Reguliarios prekių kainos bus žymimos geltona spalva.

DELFI primena, kad euras Lietuvoje buvo įvestas sausio 1-ąją. Prekybininkams buvo nustatyta prievolė kainas dviem valiutomis skelbti iki liepos pradžios, tačiau daugelis jų ir toliau naudojo etiketes su dviem valiutomis.

Šiuo metu „Maxima“ prekybos tinklui priklauso 232 „Maxima“ parduotuvės Lietuvoje, kasdien jose apsiperka daugiau nei 0,5 mln. pirkėjų, jose dirba daugiau nei 16 tūkst. darbuotojų.

DELFI skelbė, kad kiti prekybos tinklai dvigubas etiketes ketina turėti dar kurį laiką: „Rimi Lietuva“ planuoja kainų litais atsisakyti nuo kitų metų, „Norfa“ etiketes su sviem valiutomis ketino skelbti tol, kol etiketes ateis laikas keisti, „Iki“ taip pat skelbė, kad planuoja kainas dviem valiutomis skelbti ilgiau, bet kiek ilgiau - atsižvelgs į pirkėjų nuomonę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (71)