Kaip praneša įmonė, prieš pusmetį jie pristatė įvaizdinę reklamos kampaniją, pavadinta traukiniautojai. Tokią dieną nuspręsta paskelbti pastebėjus, kad naujas žodis prigijo, o bendruomenė sparčiai auga.

„Tikimės, kad šią dieną sulauksime ne tik nuolat traukiniais keliaujančių mūsų klientų, bet ir tų, kurie traukiniu važiavo seniai arba iki šiol rinkdavosi kitas transporto priemones“, – sakė „LTG Link“ vadovė Kristina Meidė.

Nuo gegužės 16 dienos internetu galima įsigyti bilietus su 90 proc. nuolaida į visus vietinių traukinių maršrutus gegužės 30 dienai. „LTG Link“ kasdien siūlo rinktis iš daugiau nei 170 reisų, kurie aplanko daugiau nei 100 vietovių. Taip traukiniautojų dieną rekomenduojama aplankyti Lietuvos miestus ir miestelius, kuriuos gal seniai norėjosi pamatyti, bet nebuvo tam tinkamos progos.

„Kuriame naują keliavimo traukiniu kultūrą. Šiandien jau turime aktyvią ir gausią traukiniautojų bendruomenę – tai žmonės, kurie keliauja traukiniais pramogauti, dirbti, tuo mėgaujasi ir kelionės traukiniu laukia bene tiek pat, kiek ir kelionės tikslo. Labai norime bendruomenę auginti ir sutelkti, todėl kviečiame traukiniu pirmą kartą vykti ir tuos, kurie traukinį pamato dažniau per savo automobilio langą.

Siekiame, kad kuo daugiau žmonių patys išbandytų keliavimo traukiniu privalumus ir platų mūsų siūlomų paslaugų spektrą, taip pat pajustų skirtumus tarp keliavimo traukiniu ir vairuojant automobilį“, – sako K. Meidė.

„Eurostat“ duomenimis, Lietuva Europoje pirmauja nuvažiuotų kilometrų skaičiumi automobiliais. Pasak K. Meidės, „LTG Link“ turi didžiulį potencialą būtent automobilių vairuotojus pakviesti keliauti traukiniais, siūlant konkurencingą ir dar patogesnę paslaugą.

Per vieną dieną traukiniauti gali iki 20 tūkstančių keleivių, vidutiniškai kasdien Lietuvoje traukiniais keliauja apie 12 tūkstančių traukiniautojų. Bendrovės pervežamų klientų skaičius pastaraisiais metais auga ir 2023 m. pasiekė apie 5 mln. keleivių.

90 proc. nuolaida galioja perkant bilietus tik internetu https://ltglink.lt/, arba mobilioje programėlėje.