Mažmeninė prekyba liepą, palyginti su birželiu, smuko 3 proc., o palyginti su 1999-ųjų liepa - išaugo 5,8 procento.

Negalutiniais Statistikos departamento duomenimis, vien automobilių ir motociklų pardavimo, techninės priežiūros ir remonto paslaugų bei automobilių degalų pardavimai sausį-liepą, palyginti su atitinkamu 1999-ųjų laikotarpiu, išaugo 5,6 proc., o liepą, palyginti su birželiu, - sumažėjo 7,8 procento.

Automobilių pardavimas per metus padidėjo 29,5 proc., o per mėnesį sumažėjo 17,6 procento.

Mažmeninės prekybos apyvarta (be prekybos automobiliais ir motociklais) per metus išaugo 10,4 proc. , o per mėnesį sumažėjo 0,8 procento.

Nespecializuotose parduotuvėse, kuriose vyrauja maistas ir gėrimai, apyvarta per septynis šių metų mėnesius, palyginti su atitinkamu 1999-ųjų laikotarpiu, išaugo 22,5 proc. (per mėnesį - 2,1 proc.).

Alkoholinių ir kitų gėrimų specializuota prekyba per sausio-liepos mėnesius sumažėjo 44,8 proc., (per mėnesį išaugo 3,6 proc.), restoranų ir kitų maitinimo įmonių apyvarta - smuko 10 proc. (smuko 3,1 proc.).

Prekybos ir maitinimo įmonių apyvartos pokyčiai pateikti be PVM.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją