Prekybos tinkle „Rimi“ atsirado kasos, kuriose aptarnaujami tik tie klientai, kurie atsiskaito bankų mokėjimo kortelėmis. Visose kitose kasose ir toliau laukiami klientai tiek su grynaisiais, tiek su mokėjimo kortelėmis.

„Įrengti tokias kasas nusprendėme norėdami padėti pirkėjams apsipirkti paprasčiau ir greičiau tiek prieš, tiek po euro įvedimo. Manome, jog šios kasos bus ypač patrauklios pirkėjams, už pirkinius mokantiems banko kortele, po sausio 1 d., tačiau jau ir dabar sulaukiame teigiamų atsiliepimų“, - DELFI sakė bendrovės „Rimi Lietuva“ viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė.

Pasak jos, šiuo metu specialios kortelių kasos yra įrengtos 10 didžiausių „Rimi“ prekybos centrų, o iki rugsėjo 8 d. tokios kasos veiks visose „Rimi Hypermarket“ formato parduotuvėse visoje Lietuvoje.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovas Laurynas Vilimas sako, kad apie apie panašius sprendimus galvoja ir kitos mažmeninės prekybos įmonės.

„Įmonė, besiruošdama atsiskaitymo dviem valiutomis periodui ir norėdamas minimizuoti eiles, galėjo priimti šį sprendimą. Toks sprendimas leidžia paskirstyti pirkėjų srautą“, - DELFI sakė jis.

DELFI primena, kad euras Lietuvos valiuta taps nuo 2015 m. sausio 1 d. Pirmąsias dvi savaites šalyje cirkuliuos ir litai, ir eurai: apsipirkdami pirkėjai galės mokėti abiem valiutomis, o grąžos sulauks eurais.

Kainos litais ir eurais Lietuvoje turi būti nurodomos nuo šių metų rugpjūčio 22 d. iki kitų metų birželio pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)