„Dabar mes matome, koks spaudimas vyksta iš Rusijos, praktiškai blokuojami visi įmanomi ryšiai su turkais, Azijos susisiekimai, turizmo bendrovės raginamos neorganizuoti kelionių, taip pat stabdomi prekių srautai.

Kalbant apie turizmą, galiu pasakyti, kad mes jokios papildomos informacijos apie grėsmes neturime. (...) Pamėgti kurortai, kurie būdavo ir anksčiau gana populiarūs, jie nėra nesaugi vieta. Galbūt skirtumas tik tas, kad ten žmonės pamatys mažiau turistų iš Rusijos nei buvo įprasta“, - BNS teigė Linas Linkevičius.

Anot jo, Rusijos kelionių organizatoriams stabdant keliones į Turkiją, nauja niša galėtų pasinaudoti Lietuvos įmonės.

Linas Linkevičius

„Aš žinau, kad yra ta galimybė, matyt, ja ir naudojasi, ir aš manau, labai teisingai daro, nes šiuo atveju yra verslas, bet verslas turi būti saugus“, - komentavo užsienio reikalų ministras.

Vieno didžiausių kelionių organizatorių „Novaturas“ generalinis direktorius Linas Aldonis BNS teigė, kad susidomėjimas Turkija pastebimai išaugo.

„Jaučiame pagyvėjimą pardavimuose – kelionių programą į Turkiją padidinome beveik 20 proc., palyginti su praeitais metais. Jaučiame stiprų susidomėjimą Turkija, ypač po to, kai per išankstinius kitų metų vasaros pardavimus pasiūlėme patrauklią kainodarą, viešbučiams sumažinus kainas“, - BNS teigė L. Aldonis.

Jis sakė, kad Vakarų Europos operatoriai taip pat atsigręžia į Turkiją, todėl kol kas anksti prognozuoti, kaip gali keistis kelionių kainos.

„Ateinantiems metams europiečiams Turkija bus dar geresnės kainos ir kokybės šalimi – tuo reikia naudotis jau dabar. Kitaip yra su Rusijos kelionių organizatoriais, kuriems Turkija kuriam laikui užsidarė. Kainų prasme mūsų turistai tik išloš, bet tai nesitęs ilgai, anksčiau ar vėliau kainos grįš į ankstesnį lygį“, - komentavo „Novaturo“ vadovas.

Po to, kai Turkijos naikintuvai numušė Rusijos karo lėktuvą, Vladimiras Putinas savaitgalį uždraudžė organizuoti užsakomuosius skrydžius ir pardavinėti atostogų Turkijoje paketus. Kremlius taip pat panaikino bevizį režimą tarp abiejų šalių.

Po to, kai Turkijos naikintuvai numušė Rusijos karo lėktuvą, Vladimiras Putinas savaitgalį uždraudė organizuoti užsakomuosius skrydžius ir pardavinėti atostogų Turkijoje paketus. Kremlius taip pat panaikino bevizį režimą tarp abiejų šalių.

Turkija yra populiariausia šalis, kurią atostogoms renkasi rusai. Per devynis šių metų mėnesius šioje šalyje apsilankė 3,3 mln. rusų - apie 10 proc. visų šalies turistų. Daugiau joje apsilanko tik vokiečių, skelbia delfi.lt.

Turkijos pajamos iš turizmo per 9 mėnesius siekė 21 mlrd. JAV dolerių (19,79 mlrd. eurų).

Rusijos kelionių operatoriai prarado milijardą rublių
Rusijos kelionių operatorių nuostoliai nutraukus kelionių į Turkiją pardavimus vertinami šimtais milijonų JAV dolerių. Tokią informaciją antradienį pateikė Rusijos kelionių operatorių asociacijos (ATOR) vykdomoji direktorė Maja Lomidzė. Pareigūnė patikslino, kad suma neturėtų siekti daugiau kaip 1 mlrd. rublių, praneša naujienų agentūra „Interfaks".

M. Lomidzė teigia, kad „kitaip nei Egipto atveju", niekas neprašė kelionių operatorių skaičiuoti nuostolių tolesnės paramos iš biudžeto gavimui.
Anot pareigūnės, kelionių operatoriai spėjo iš dalies apmokėti lėktuvų reisus ir viešbučius, padengtos ir Naujųjų metų šventėms planuotos kelionės. ATOR duomenimis, Rusijos kelionių operatorės pardavė apie 6 tūkst. išankstinių kelionių į Turkiją, iš jų 4 tūkst. užsakyta Naujųjų metų šventėms.

M. Lomidzė teigia, kad dauguma turistų stengiasi savo keliones į Turkiją nukreipti kitomis kryptimis. Egipto atveju jie verčiau stengiasi keliones užkonservuoti, nurodo „RIA Novosti".

„Dėl Egipto galime kalbėti apie konkrečią kelionių atnaujinimo datą nustačius būtinąsias saugumo priemones oro uostuose, o Turkijos atveju šis klausimas išlieka neaiškus", - teigia ATOR atstovai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (302)