Beje, nepaisant ne itin palankios ekonominės padėties, keliautojai renkasi brangesnes keliones bei poilsį keturių penkių žvaigždučių viešbučiuose.

Rytis Šūmakaris, turizmo agentūros "Aviaturas ir partneriai" (AIP) direktorius, VŽ tvirtino, jog jau 94% visų gegužės mėn. organizuojamų kelionių užsakomaisiais reisais parduota.

"Laisvos yra tik 33 vietos. Be to, beveik 40% keliautojų pasirinko poilsį keturių penkių žvaigždučių viešbučiuose. Tai nulėmė mūsų siūloma ekstra (verslo) klasė, pasirinkus tokio lygio viešbučius ir, žinoma, nuolaidos",– sakė p. Šūmakeris.

Pernai poilsį prabangiuose viešbučiuose rinkosi tik apie 15-20% turistų.

Kelionių organizatorius "Novaturas" jau pardavė 91,5% gegužės mėnesio kelionių, t.y. iš 1.365 nenupirkta yra 116 vietų. Beveik 40% agentūros turistų, kaip ir AIP, poilsį rinkosi keturių penkių žvaigždučių viešbučiuose.

Vidas Paliūnas, "Novaturo" generalinis direktorius, džiaugėsi, jog kovą turistų sulaukė 5 kartus daugiau nei planavo.

Kitas kelionių organizatorius "Ecco Holiday" (buvusi "Scan Holiday") pardavė beveik 92% gegužės mėn. kelialapių į Kretą (iš viso 315). Vėliausiai, tik balandžio pradžioje, pradėjusios pardavinėti vasaros sezono keliones į Graikiją bei Marmarį turizmo agentūros "Svebas" vadovai teigia, jog jau pardavė beveik 70% kelialapių pirmiesiems skrydžiams.