Šią savaitę Kaune surengtas pirmasis tokio pobūdžio nemokamas seminaras Lietuvoje, kuriame maždaug dviem šimtams šalies įmonių vadovų ir finansininkų "Ernst & Young", advokatų kontoros "G.Baublys ir partneriai" bei kitų teisinių bendrovių atstovai pasakojo apie pasikeitimus, susijusius su nuo kitų metų pradžios įsigaliosiančiomis Akcinių bendrovių įstatymo pataisomis, bei nuo 2001 m. liepos 1 dienos pradėsiančiu galioti naujuoju Civiliniu kodeksu.

"Nors buvo priimti kiekvienam verslininkui, įmonės vadovui ir finansininkui svarbūs teisės aktai, jie nebuvo tinkamai išaiškinti", - sakė vienas seminaro organizatorių, "Ernst & Young" Kauno padalinio vadovas Algirdas Tamašauskas. Todėl į seminarą taip pat buvo pakviesti atstovai iš Mokesčių inspekcijos, kuri bus viena svarbiausių kontroliuotojų, kaip vykdomi naujieji įstatymai.

"Dėl Lietuvos ir Europos Sąjungos teisės aktų skirtumo iki šiol užsienio investuotojai ir Lietuvos įmonių vadovai bei finansininkai kalbėdavo skirtinga kalba. Patvirtinus Akcinių bendrovių įstatymo pataisas, lietuviška tvarka potencialiam investuotojui bus labiau pažįstama, Lietuva jam turėtų tapti patrauklesne ir ne tokia "egzotiška", - aiškino advokatų kontoros "Gediminas Baublys ir partneriai" direktorius Gediminas Baublys.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją