Šioje parduotuvėje parduodamų maisto produktų galiojimo data yra pasibaigusi arba jie yra pažeistoje pakuotėje, dėl kurios jie buvo išmesti iš įprastų parduotuvių, rašo svetainė qz.com.

„WeFood“, kuri atsidarė vasario 22 dieną, yra pirmoji perteklinio maisto parduotuvė Danijoje. Jos tikslas yra sumažinti didžiulius kasmet išmetamo maisto kiekius – 700 tūkst. tonų Danijoje ir 1,3 mlrd. tonų visame pasaulyje.

Prekybos centras tikisi pritraukti tiek aplinkosauga besirūpinančius žmones, tiek mažas pajamas gaunančius pirkėjus, teigė ne pelno siekianti organizacija „Folkekirkens Nodhjaelp“, pradėjusi šį projektą.

Jos pastangas, įskaitant daugybę teisinių ginčų, kuriuos reikėjo išspręsti, jau pagyrė Danijos maisto ministrė Eva Kjer Hansen, kasmet išmetamo maisto kiekį pavadinusi „absurdišku“.

Tačiau Danija šioje srityje daro pažangą.

Šalis jau išmeta 25 proc. mažiau maisto negu prieš penkerius metus, o daugelis prekybos centrų besibaigiančios galiojimo datos produktus pardavinėja sumažintomis kainomis.

Pastangos dedamos ir kitose Europos šalyse. Prancūzija uždraudė prekybos centrams išmesti neparduotą maistą ir reikalauja, kad restoranai aprūpintų žmones pakuotėmis nesuvalgytam maistui.

Tai nereiškia, kad pasaulinė kova su išmetamu maistu artėja prie pabaigos. Jungtinėse Valstijose žmonės šiais laikais išmeta 50 proc. daugiau maisto negu, pavyzdžiui, 1990 metais. Galbūt tokie projektai kaip „WeFood“ įkvėps kitas šalis imtis panašių pastangų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)