Aleksandras Abišala, verslo konsultavimu užsiimančios "A. Abišala ir partneriai" vadovas, sako, kad "Willams" pagal iš amerikiečių gautas pajamas nebuvo didžiausias bendrovės klientas. "Mūsų pajamos iš "Mažeikių naftos" pirkėjo pernai sudarė apie 20% įmonės įplaukų",– sako jis. Visa 1999 m. apyvarta sudarė 1,8 mln. Lt.

"Gali būti labai solidus ir didelis klientas, tačiau jei jis užsako nedaug konsultavimo valandų ir dar gauna maksimalias nuolaidas, tai toks klientas nebūna ypač pelningas",– dėsto p. Abišala. Anot jo, kalbos, kad p. Abišala iš amerikiečių uždirbo didelius pinigus, yra tik mitas.

Konsultavimo bendrovių rikiuotėje trečią vietą pagal 1999 m. rezultatus užėmė švedų kapitalo UAB "Mercuri International". Šios bendrovės specializacija – verslo mokymai ir rinkodaros treniruotės. Pasak Gintauto Kluso, "Mercuri International" direktoriaus, jų planai – pasiekti 4 mln. Lt metinę apyvartą ir tapti konsultavimo bendrovių lydere.

"A. Abišala ir partneriai" vadovai šiemet planuoja 2 mln. Lt apyvartą.

UAB "Sabelija" komercijos direktorius Aidas Vaičiulis taip pat įsitikinęs, kad šiemet padidins apyvartą. "Pirmasis pusmetis šiemet buvo geresnis nei pernai",– sako jis. Apie 2,5 mln. Lt siekiančioje metinėje "Sabelijos" apyvartoje konsultavimui darbo saugos klausimais tenka 70%. Kitą pajamų dalį Klaipėdos bendrovė gauna už parduotas prekes.