„Noriu pasidalinti situacija, kuri juodina Lietuvos vardą užsienyje. JAV prekiaujama pagamintu „Rinkuškių“ „zhigulevskoje“ alumi rusiškomis etiketėmis“, – buvo teigiama gautame laiške bei pasidalinta užfiksuota nuotrauka.

Skaitytojas tikino pats kreipęsis į įmonę, tačiau svarstė, kad gali būti, jog įmonė bando užmaskuoti ryšius su okupantais.

„Rinkuškiai“ gaminta prekė

Delfi susisiekė su „Rinkuškiai“ alaus daryklos eksporto vadovu Vidu Mezensku. Jis patikino, kad minėta produkcija yra vienos JAV įmonių prekinis ženklas.

Alus buvo gaminamas ir išpilstomas JAV rinkai. Šis prekinis ženklas nepriklauso „Rinkuškiams“, tačiau etiketės privalomame ženklinime yra privalomas nurodyti gamintojas, todėl nurodyta kur alus yra pagamintas ir išpilstytas - „Rinkuškių“ alaus darykloje.

Alus buvo gamintas ir išsiųstas į JAV dar 2021 m. spalio mėnesio pabaigoje, kai apie karą dar niekas nežinojo ir visas pasaulis dar tikėjo, kad Rusija kada nors bus normali šalis“, – tikino V. Mezenskas.

Taip pat jis pridūrė, kad ant prekės yra matoma ne galiojimo ar gamybos data, tačiau partijos numeris.

„Būtent taip buvo ženklinamas šio privataus prekinio ženklo produkcija“, – sakė jis.

Tiesa, šiemet į JAV, kaip tikino, kol kas nebuvo išsiųstas nei vienas konteineris su šia produkcija.

„Mes po 2022 02 24 d. nedelsdami sustabdėme prekių tiekimą ir nutraukėme visas sutartis su klientais agresoriaus šalyje ir Baltarusijoje. Toks sprendimas nediskutuotinai buvo priimtas įmonės akcininkų, pačiomis karo pirmosiomis dienomis“, – patvirtino jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)