Vyriausybės Peticijų komisijos išvadose teigiama, jog bilietai, įregistruoti teritorinėse valstybinėse mokesčių inspekcijose ir naudojami keleiviniame transporte, nėra apskaitos dokumentai, teisės aktais nustatomos išimtys ir lengvatos nesudaro visiems mokesčių mokėtojams lygių ūkinės veiklos sąlygų ir todėl pažeidžia Konkurencijos įstatymą.

Išvadose taip pat teigiama, jog šiuo metu Seimui yra pateiktas Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo dalinio pakeitimo įstatymo projektas, kuriame numatyta apmokestinti keleivinio transporto paslaugas 5 proc. PVM tarifu, nuo balandžio 1 dienos neišduodami patentai, o kasos aparatų įrengimas neturės įtakos eismo saugumui.

Nuo balandžio 1 dienos patentai juridinio asmens teisės neturinčioms individualioms keleivinio transporto įmonėms bei ūkinėms bendrijoms nebegalioja, todėl joms kasos aparatai yra privalomi. Tokios įmonės bei bendrijos privalo deklaruoti ūkinės komercinės veiklos pajamas ir nuo gautų apmokestinamųjų pajamų mokėti fizinių asmenų pajamų mokestį.

Atsižvelgiant į tai, kad įsirengti kasos aparatus buvo delsiama, anksčiau buvo nuspręsta, kad kasos aparatus įmonės gali įsirengti per 1-3 mėnesius po balandžio 1 dienos.

Kasos aparatų įdiegimo grafiką įmonės turi suderinti su mokesčių inspekcija. Prašymai atidėti kasos aparatų įrengimą ir patvirtinti jų įrengimo grafikus priimami nuo balandžio 1 iki balandžio 30 dienos.

Iš viso yra apie 26 tūkst. individualių įmonių, dirbančių pagal patentus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją