Seimo valdybos sprendimu sudarytoje darbo grupėje dirbs jos vadovė Giedrė Purvaneckienė, Valentinas Bukauskas, Antanas Nesteckis, Naglis Puteikis, Vytautas Saulis, Jolita Vaickienė ir Zita Žvikienė, taip pat Finansų ir Teisingumo ministerijų, Valstybinės mokesčių inspekcijos, Seimo kanceliarijos atstovai.

Pasiūlymo iniciatoriaus Seimo Audito komiteto nuomone, visuotinis pajamų ir turto deklaravimas galėtų būti veiksminga priemonė, mažinanti šešėlinę ekonomiką, užkertanti kelią korupcijai ir leidžianti identifikuoti neteisėto praturtėjimo atvejus.

Dabar deklaruoti turimą turtą kasmet privalo politikai, valstybės tarnautojai, teisėjai, prokurorai, pareigūnai, įvairių komisijų, tarybų, institucijų, finansuojamų iš valstybės biudžeto, vadovai, bankų bei žiniasklaidos priemonių savininkai ir vadovai, valstybės ar savivaldybių įstaigų vadovai, taip pat jų šeimų nariai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)