Apie tai Britanijos iždo kancleris kalbėjo po susitikimo su Graikijos finansų ministru Yaniu Varoufakiu pirmadienį. Jis paragino Graikijos finansų ministrą „elgtis atsakingai“, kad ir kaip rutuliotųsi derybos dėl finansinės paramos su Europa.

G. Osborne'as pabrėžė, kad susidariusi aklavietė „kelia grėsmę mūsų vidaus ekonomikai“.

Kartu Iždo kancleris pridūrė, kad euro zona privalo parengti „geresnį planą darbo vietų kūrimui ir augimui skatinti“.

Prieš susitikimą G. Osborne'as pareiškė laukiantis galimybės susitikti su Graikijos finansų ministerijos vadovu ir aptarti „Europos ekonomikos stabilumą bei jos augimo skatinimo būdus“.

Graikijos finansų ministras tęsia savo kelionę po Europos sostines. Paryžiuje pareigūnas jau užsitikrino pritarimą dėl Graikijos priemonių sumažinti 240 mlrd. eurų skolos naštą. Prancūzijos finansų ministras Michelis Sapinas savaitgalį pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi padėti Graikijai susitarti su kreditoriais.

Y. Varoufakis pabrėžė, kad jo prioritetinis uždavinys yra visų europiečių gerovė, ir atmetė bet kokią galimybę skolintis daugiau pinigų.

Iš Didžiosios Britanijos Y. Varoufakis ketina vykti į Romą.

Šeštadienį naujasis Graikijos premjeras Alexis Tsipras pareiškė esąs įsitikinęs, kad šaliai pavyks pasiekti susitarimą su kreditoriais.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (209)